Joukko lapsia katsoo kameraan peukut pystyssä. Joukko lapsia katsoo kameraan peukut pystyssä.

Varhaiskasvatus ja koulut

Hämeenlinna on lapsiystävällinen kaupunki, jossa lasten ja nuorten osaaminen ja laaja-alaiset taidot ovat korkealla tasolla.

Varhaiskasvatus

Kunnallista päivähoitoa järjestetään Hämeenlinnassa päiväkoti- ja perhepäivähoitona.

Varhaiskasvatus Hämeenlinnassa  Ilmoita hoitoajat Päikyssä  Satakielen siivin –blogi 

Hämeenlinna on lapsiystävällinen kaupunki

Hämeenlinnan kaupunki sai ensimmäisenä Suomessa UNICEFin myöntämän lapsiystävällinen kunta –tunnustuksen vuonna 2013. Tunnustuksen saa, kun kunta sitoutuu kestävään kehittämistyöhön lasten ja nuorten osallisuuden eteen

Lapsiystävällinen kaupunki 

Nuorisopalvelut

Nuorisopalvelut toimii kouluissa, nuorisotiloilla ja nuorten suosimilla kokoontumispaikoilla. Löydät jokaisen nuorisotyöntekijän, nuorisotilan, etsivän nuorisotyön sekä Ohjaamon sosiaalisen median tilit alla olevasta linkistä.

Nuorisopalvelujen yhteystiedot  Suunta hukassa? Aloita Ohjaamosta!  Etsivä nuorisotyö auttaa  Missä on kaupungin nuorisotilat? 

Muu koulutus

Lukioissa on mahdollista suuntautua myös tiedelukion, luovan yrittäjyyden linjan tai urheilulinjan opintoihin. Hämeenlinna on Hämeen ammattikorkeakoulun kotipesä ja toisen asteen ammatillista koulutusta tarjoavat Ammattiopisto Tavastia ja Hämeen ammatti-instituutti.

Hämeenlinnassa on kolme lukiota  Ammattiopisto Tavastia tarjoaa monipuolista koulutusta  Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK  Hämeen ammatti-instituutti HAMI 

Hämeenlinnassa esiopetus voidaan järjestää vaikka metsässä

Metsäeskariryhmiä eri puolilla kaupunkia  Esiopetus