Lasten ja nuorten kaupunki

Hämeenlinna on lapsiystävällinen kaupunki, jossa lasten ja nuorten osaaminen ja laaja-alaiset taidot ovat korkealla tasolla.

Perusopetus

Hämeenlinnassa perusopetusta tarjotaan 22 koulussa. Valtaosa oppilaista on nyt etäopetuksessa koronavirustilanteen vuoksi. Koulujen tiedot koteihin kulkee pääasiassa Wilma-viestien kautta.

Ajankohtaista tietoa koronatilanteesta  Koulujen omat verkkosivut  Wilma-viestijärjestelmä  Uusi koulu -blogi 

Varhaiskasvatus

Kunnallista päivähoitoa järjestetään Hämeenlinnassa päiväkoti- ja perhepäivähoitona. Varhaiskasvatus pyrkii tässä poikkeustilanteessa nopeasti vastaamaan huoltajien muuttuviin työaikoihin ja siitä seuraaviin lasten hoitoaikamuutoksiin. Pikaiset muutokset ilmoitetaan suoraan päiväkotiin.

Kysymyksiä ja vastauksia korontilanteesta varhaiskasvatuksessa  Päiväkodit ja perhepäivähoito  Ilmoita hoitoajat Daisyssa  Miten puhua lapselle koronasta  Satakielen siivin –blogi ja Ikkuna päiväkotiin -ohjelma koronan aikana  Lähiretkiopas lapsiryhmien luontoliikkumiseen 

Hämeenlinna on lapsiystävällinen kaupunki

Hämeenlinnan kaupunki sai ensimmäisenä Suomessa UNICEFin myöntämän lapsiystävällinen kunta –tunnustuksen vuonna 2013. Tunnustuksen saa, kun kunta sitoutuu kestävään kehittämistyöhön lasten ja nuorten osallisuuden eteen

Lapsiystävällinen kaupunki 

Nuorisopalvelut

Nuorisopalveluiden toiminta on siirtynyt toistaiseksi verkkoon. Löydät jokaisen nuorisotyöntekijän, nuorisotilan, etsivän nuorisotyön sekä Ohjaamon sosiaalisen median tilit alla olevasta linkistä.

Nuorisotyöntekijöiden yhteystiedot puhelimitse ja somessa  Suunta hukassa? Aloita Ohjaamosta!  Etsivä nuorisotyö auttaa  Missä on kaupungin nuorisotilat?  Kesätöitä kesätyösetelillä? 

Muu koulutus

Lukioissa on mahdollista suuntautua myös tiedelukion, luovan yrittäjyyden linjan tai urheilulinjan opintoihin. Hämeenlinna on Hämeen ammattikorkeakoulun kotipesä ja II asteen ammatillista koulutusta tarjoaa Ammattiopisto Tavastia.

Hämeenlinnassa on viisi lukiota  Ammattiopisto Tavastia tarjoaa monipuolista koulutusta  Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK 

Hämeenlinnassa esiopetus voidaan järjestää vaikka metsässä

Metsäeskariryhmiä eri puolilla kaupunkia  Esiopetus