Fiksua työtä 2024: Ilmianna kesätyöntekijä

Kesäaikaan liikkuessamme saatamme huomata, että meitä palvelee kaupan kassalla nuoret kasvot, puistoalueita hoitaa ryhmä nuoria tai lapset liikkuvat urheilukentillä nuorten ohjaamina.

Ilmianna kesätyöntekijä! -kampanja kehitettiin tukemaan 13-29 -vuotiaita kesätyöntekijöitä nuorisotyöllisin keinoin. Tarkoituksena on ilahduttaa pienen kesäisen yllätyksen avulla nuoren työpäivää ja välittää nuorelle kannustava viesti aherruksen keskelle.

Toiminta käynnistyi kesällä 2021 kesätyöntekijöiden satunnaisella muistamisella ja se laajeni kesän 2022 ja 2023 aikana suunnitelmallisemmaksi toiminnaksi. Ilmianna kesätyöntekijä! -kampanjan perusajatus on, että nuori itse tai esim. nuoren läheinen voi ilmiantaa kesätyöntekijän.

Kampanjaa mainostetaan somen ja sähköpostin kautta sekä yleisiä ilmoitustauluja hyödyntäen.  Liikkuvaa nuorisotyötä kesällä tekevät nuorisotyöntekijät toimittavat yllätykset nuorille kesäpakua hyödyntäen.

Kesällä 2023 jaettiin nuorisotyön logolla ja pinsseillä varustetut pinkit kangaskassit herkkuineen. Lisäksi kasseihin laitettiin tervehdysteksti ja kesäduunari-info. Kesän 2023 aikana yllätyksiä jaettiin Hämeenlinnan alueella yhteensä noin 50:lle kesätyöntekijälle.

Erityisen mukavaa on ollut nähdä nuorten iloiset ja yllättyneet reaktiot saadessaan yllätyksen kesätyöpaikalleen. Hyvien kokemusten siivittämänä Ilmianna kesätyöntekijä! -kampanjaa on tarkoitus jatkaa tulevanakin kesänä.

Kehittäjät

Karita Ollila, nuorisotyöntekijä
Tiina Hämäläinen, etsivä nuorisotyöntekijä

Fiksua työtä -blogi esittelee Hämeenlinnan kaupungin työntekijöiden kehittämiä arjen innovaatioita ja onnistumistarinoita.