Kolme iloista nuorta hymyilee ja peukuttaa. Kolme iloista nuorta hymyilee ja peukuttaa.

Harrasta ja voi hyvin

Harrastamisen Suomen mallia toteutetaan Hämeenlinnassa Harrastus ihan lähellä -harrastuksina. Harrastamisen Suomen mallin tavoitteena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä.

Kesätoimintaa lapsille ja nuorille

Kesätoimintaa vuonna 2024 järjestävät Kulttuurikeskus ARX, Hämeenlinnan opetuspalvelut, Hämeenlinnan nuorisopalvelut, Hämeenlinnan Seudun 4H-yhdistys ry (4H) ja Lasten Liikunnan Tuki (LLT).

Kesätoimintaa 

Aktiivisempia ja viihtyisämpiä koulupäiviä.

Kaikki Hämeenlinnan kaupungin peruskoulut ovat mukana Liikkuva koulu -ohjelmassa, jolla koulupäivistä tehdään aktiivisempia ja viihtyisämpiä. Teemme asioita uusilla tavoilla: istutaan vähemmän, tuetaan oppimista toiminnallisilla menetelmillä, liikutaan välitunneilla ja kuljetaan koulumatkat aktiivisesti ja kestävästi. Liikkuvaa koulua toteuttaa jokainen koulu ja sen henkilöstö sekä oppilaat omalla tavallaan.

Liikkuva koulu 

Kiinnostaako tavoitteellinen urheiluharrastus?

Meillä kaikki yläkoulut ovat liikuntalähikouluja. Urheiluakatemia Tavastiassa treenaa tällä hetkellä noin 460 opiskelevaa urheilijaa yläkoululaisista korkeakouluopiskelijoihin. Hämeenlinnalaisnuoret treenaavat aamuisin ennen koulupäivän alkua osaavien seuravalmentajien johdolla.

Urheiluakatemia Tavastia 

Nuorisopassi

Nuorisopassi on ovi omannäköiseen ja mielekkääseen vapaa-aikaan. Nyt se on jo laajasti käytössä Hämeenlinnassa.

Nuorisopassi 5.-9. luokkalaisille 

Harrastuksia oppilaiden toiveita kuunnellen

Hämeenlinnan kouluissa järjestetään HIL harrastuksia ennen tai jälkeen koulupäivänä koulun tiloissa tai koulun läheisyydessä. Harrastukset ovat osallistujille maksuttomia ja lukujärjestys kootaan lukuvuosittain koululaisten toiveita kuulemalla. Liikuntalukkaritoiminta on 5.-9.-luokkalaisille suunnattua matalan kynnyksen maksutonta liikuntaryhmätoimintaa.

Harrastus ihan lähellä  Liikuntalukkari 

Koulujen omat kerhot

Koulun kerhot ovat oppituntien ulkopuolista toimintaa, jossa tavoitteena on soveltaa koulussa opittuja tietoja ja taitoja, ja tukea opetussuunnitelman tavoitteita. Kerhot tarjoavat oppilaille myös mahdollisuuksia tutustua erilaisiin harrastuksiin. Kerhotoiminta on osa maksutonta perusopetusta ja rakentaa omalta osaltaan toiminnan yhteisöllisyyttä ja rikastuttaa koulun toimintakulttuuria. Lisätietoja kerhotoiminnasta saa omalta koululta.

Lisäinfoa omalta koululta 

Vinkit tapahtumiin ja toimintaan

Tutustu Koululiikuntaliiton kilpailukalenteriin ja vinkkeihin mm. Liikuntasankarit-toimintaan.

Koululiikuntaliitto 

Lasten ja nuorten kulttuuria ARXissa

ARX on ilon, elämysten ja luovien kohtaamisten keskus Hämeenlinnassa. Kulttuuripalveluita lapsille, nuorille ja perheille.

ARXin sivuille 

Hyvinvoiva Hämeenlinna

Hyvinvoinnin edistäminen on kaupunkimme yksi strategisista päämääristä ja lakisääteinen perustehtävä. Tavoitteenamme on hämeenlinnalaisten hyvinvoinnin, terveyden, toimintakyvyn ja arjen turvallisuuden lisääminen, sairauksien ja syrjäytymisen ehkäisy ja osallisuuden vahvistaminen.

Hyvinvointi ja liikunta