Hameenlinna on aktiivinen opiskelijakaupunki Kaksi nuorta opiskelijaa halaa toisiaan.

Opiskelijan Hämpton

Tervetuloa opiskelemaan Hämeenlinnaan! Joko koulun ovet aukesivat? Vai mietitkö vielä Hämeenlinnaan hakemista? Tsekkaa tältä sivulta vinkit ja infot opiskelijaelämään kaupungissamme.

Näe ja koe Hämeenlinnassa

Hämeenlinnasta löytyy nähtävää ja koettavaa niin historian- ja kulttuurinnälkäisille kuin upeiden luonto- ja liikuntakohteiden ystäville!

Katso aina ajankohtaiset vinkit Hämeenlinnaan 

Herkuttele Hämeenlinnan Ravintoloissa

Hämeenlinnan ravintolaskene on viime vuosina herännyt uuteen eloon ja Hämeenlinnasta onkin hyvää vauhtia kehkeytymässä yksi Suomen ruokamatkailun nousevista ravintolakaupungeista.

Tutustu Hämeenlinnan ravintolatarjontaan 

Opiskele tai viihdy kaupungin kahviloissa

Hämeenlinnan kiireetön tunnelma heijastuu myös kaupungin kahvilakulttuuriin. Aina löytyy aikaa kupilliselle ja kahviloissa on, mistä valita!

Tutustu Hämeenlinnan kahvilatarjontaan 

Luontoon suoraan kotiovelta

Hämeenlinnasta löytyy reittejä niin vaeltajille, hiihtäjille kuin pyöräilijöillekin. Hämeenlinnalaisten suosikkipaikkoja ovat mm. Aulanko, Ahvenisto ja kaupunkia halkova rantareitti.

Luontoelämysten Aulanko  Vanajaveden rantareitti  Kaikki ulkoilureitit 

Hämeenlinna on oikea tapahtumakaupunki!

Kaupunki täynnä musiikkia, urheilua, teatteria ja paljon muuta.

Katso tulevat keikat Hämeenlinnassa  Tutustu kesän 2024 festari- ja tapahtumatarjontaan  Tutustu kaupungin tapahtumakalenteriin 

Harrastajan unelma

Fun fact: Hämeenlinnassa toimii noin 1300 eri yhdistystä tai seuraa. Takaamme, että löydät juuri sun jutun täältä: on se sitten tanssia, kuvataidetta, moottoriurheilua, jalkapalloa, crossfitia tai mitä vaan.

Tutustu harrastusmahdollisuuksiin  Hämeenlinnan uimahallit - opiskelijahinnalla uimaan ja salille  Maksuttomia ulkokuntoilupaikkoja  Yhdistykset ja seurat 

Käytännön asiat opiskeluun Hämeenlinnassa

1. Nappaa koulupaikka

Meillä on useita kouluja, jotka takaavat erinomaiset lähtökohdat jatko-opintoihin tai joissa voit opiskella ammatin, korkeakoulututkinnon tai täydentää osaamistasi. Tutkaile vaihtoehtoja ja tsemppiä hakuun!

Lukiot  Ammattiopisto Tavastia  Hämeen ammatti-instituutti  Hämeen ammattikorkeakoulu  Urheiluakatemia Tavastia 

2. Asunto hakusessa

Opintopaikka saatu? Jes, hyvä sä! Muutto Hämeenlinnaan on siis ajankohtainen, joten seuraavaksi sun pitää löytää asunto hyvällä sijainnilla kouluun nähden. Aloita asunnon metsästys:

Asumisneuvontaa ja nuorisoasuntoja 18-29-vuotiaille  Opiskelija-asuntosäätiön asunnot  Kaikki Hämeenlinnan vuokra-asunnot  Muuttajan muistilista 

3. Kela tukee talouttasi

Opiskelijana voit saada Kelasta esimerkiksi opinto-, asumis- ja koulumatkatukea peruskoulun jälkeisiin opintoihin. Muista hankkia opiskelijakortti, niin saat monista (tälläkin sivulla mainituista) paikoista alennuksia!

Kelan maksamat etuudet opiskelijalle  Opiskelijan laskurit  Vinkkejä oman talouden hallintaan 

4. Virallisesti hämptonilainen

Jos olet tuore hämeenlinnalainen, tsekkaa uuden asukkaan sivu, josta saat tarvittavat eväät Hämpton-elämäsi ensiaskeleille. Saat meiltä myös postitse tervetulokirjeen, jonka kanssa kannattaa poiketa lähimmällä palvelupisteellä.

Uudelle asukkaalle  Muuttaisitko Hämeenlinnaan? 

5. Hyvinvoinnistasi huolehditaan

Opiskelijan kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista huolehtivat mm. psykologit, kuraattorit, terveydenhoitajat ja erityisopettajat - katso tarkemmin koulun sivuilta. Meiltä löytyy myös Ohjaamo Stage, joka kokoaa alle 30-vuotiaille tarkoitettuja palveluita yhteen paikkaan.

Lukioiden ja Ammattiopisto Tavastian hyvinvointipalvelut  Hämeen ammatti-instituutin hyvinvointipalvelut  Hämeen ammattikorkeakoulun hyvinvointipalvelut  Ohjaamo Stage Hämeenlinna 

6. Harjoittelut ja duunit

Hämeenlinnassa on paljon työnantajia ja yrityksiä, jotka ottavat mielellään opiskelijoita harjoitteluun ja töihin opintojen ohella. Töitä on myös monella alalla tarjolla valmistumisen jälkeen. Mekin täällä kaupungilla laitamme säännöllisesti paikkoja auki. Katsasta ainakin nämä:

Hämeenlinnan kaupunki  Kanta-Hämeen hyvinvointialue  TE-palvelut  Duunitori 

Bussilla perille

Vaikka ulkoilu hyvää tekeekin, toinen hyvä vaihtoehto kulkemiseen on bussit. Meillä on toimiva joukkoliikenne, jossa on omat edulliset hintansa opiskelijoille. Waltti-kortti lataukseen ja köröttelemään!

Hämeenlinnan joukkoliikenne 

Tervetuloa Hämeenlinnaan!