Palkittu! Fiksua työtä 2024: Robotti ympäristöterveydenhuollon laskutukseen

Ympäristöterveydenhuollossa toimii laskutusrobotti säästäen merkittävästi työaikaa.

Taustalla oli vuonna 2022 alkanut ympäristöterveydenhuollon valvonnan perusmaksun vuosittainen laskutus, joka liittyi terveydensuojelu- ja elintarvikelain muutokseen. Maksu koskee suurinta osaa valvottavia toimipaikkoja ja laskuja piti lähettää noin 800 kpl. 

Laskutuksen työmäärä oli merkittävä, siksi päätettiin luoda laskutukseen robotti. Kehitystyön tuloksena syntynyt robotti vie VATI-järjestelmästä ladatun laskutusaineiston tiedot KUNTAX- järjestelmään myyntilaskuiksi.

Toimialan asiantuntijat olivat mukana aktiivisesti kehittämässä robottilaskutusta. Prosessi saatiin pysymään yksinkertaisena, koska lähtöaineistona toimii yksi excel-tiedosto. Asiantuntijat oppivat myös reagoimaan, mikäli robotti ei pysty muodostamaan tiedoista laskua.

Robotin käyttöä laajennetaan muuhunkin valvonnan laskutukseen ja jo nyt 800 perusmaksun lisäksi robotilla laskutetaan myös tarkastus- ja myyntilupalaskuja yhteensä noin 540 laskua vuodessa.

Kehittäjät

Kirsi Latvio, ympäristötarkastaja
Pirjo Suominen, terveystarkastaja
Hannele Mäki, hallintosihteeri
Antero Paajanen, ICT-suunnittelupäällikkö

Fiksua työtä -blogi esittelee Hämeenlinnan kaupungin työntekijöiden kehittämiä arjen innovaatioita ja onnistumistarinoita.