Palkittu! Fiksua työtä, kevät 2022: Kesyttämö

Arjen kesytyksen toimintamalli sai alkunsa 2019 jolloin sitä toteutettiin kiertävinä pop up – pisteinä päiväkodeissa.

Kesyttämö- idea syntyi tarpeesta kehittää Arjen kesytystä edelleen niin, että tavoitetaan hämeenlinnalaisia lapsiperheitä laajemmin kuin aikaisemmassa toimintamallissa oli mahdollista. Lisäksi Kesyttämössä pystyimme tapaamaan ja antamaan ohjausta perheille myös korona aikana.

Kesyttämö perustettiin Uppsala talon pohjakerrokseen ja otettiin käyttöön 01/21.
Kun vanhemmat kokevat perheen arjen haasteelliseksi he voivat varata ajan Kesyttämöön. Käynnillä he saavat ammattilaisen ohjausta ja tukea erilaisiin kasvatuskysymyksiin ja ratkaisukeinoja arjen haasteisiin. Tarjolla on tietoa, toimintaohjeita ja vinkkejä sekä runsaasti valmista tukimateriaalia heti käyttöön otettavaksi.

Kesyttämöstä ja sen materiaaleista on muodostunut tärkeä ja vaikuttava työväline kaikille perhekeskuksen yksiköille. Kesyttämö- yhteistyötä tehdään varhaiskasvatuksen, oppilashuollon sekä neuvoloiden kanssa tiiviisti. Palaute työntekijöiltä, yhteistyötahoilta ja vanhemmilta on ollut pelkästään positiivista. Kesyttämö on koettu todella tarpeelliseksi palveluksi.

Kesyttämöä esiteltiin Ylen aamu- tv:ssä, verkkosivuilla ja radiossa lokakuussa -21. Tämän jälkeen olemme saaneet kiinnostuneita yhteydenottoja ja vieraita useista kunnista.

Kehittäjät

varhaisen tuen valmentaja Anne Hannukkala, Varhaiserityiskasvatus
neuropsykiatrinen valmentaja Suvi Will, Opetuspalvelut

Fiksua työtä -blogi esittelee Hämeenlinnan kaupungin työntekijöiden kehittämiä arjen innovaatioita ja onnistumistarinoita.