Palkittu! Fiksua työtä, kevät 2022: Kotoutujien perhekerho – Kulttuurikeskus ARX ja Kotoutumisen edistämisen palvelu maahan muuttaneiden perheiden osallisuuden asialla

Perhetyönohjaaja Emma Nurmi-Matongo ja terveydenhoitaja Kaija Torenius-Heikkonen pohtivat alkuvuodesta 2021 ryhmätoimintaa maahan muuttaneille kotiäideille. Taidekasvattaja Sarina Pulkka tiimeineen oli samoihin aikoihin suunnitellut, että ARXin tavoitteena olisi saada tavoitettua toimintaansa enemmän maahanmuuttajataustaisia perheitä.

Näin syntyi Kotoutujien perhekerho. Ryhmän viikoittaisena kokoontumispaikkana toimii Galleria ARX, jossa ARXin muutkin perheiden kerhot järjestetään. Joka viikko käsitellään eri teemaa joita eri alojen asiantuntijat esittelevät. Tavoitteena on yhteiskuntaan kotouttava näkökulma.

Perheitä on alkanut käymään ARXin tapahtumissa. Yhteistyö on ollut luontevaa ja tavoitteena on jatkaa toimintaa myös syksyllä. Hämeenlinnaan muuttaa jatkuvasti uusia lapsiperheitä, jotka on tärkeä saada ohjattua lapsiystävällisen kunnan osallistuviksi jäseniksi.

Kehittäjät

perhetyönohjaaja Emma Nurmi-Matongo, Kotoutumisen edistämisen palvelu
terveydenhoitaja Kaija Torenius-Heikkonen, Kotoutumisen edistämisen palvelu
taidekasvattaja Sarina Pulkka, ARX

Fiksua työtä -blogi esittelee Hämeenlinnan kaupungin työntekijöiden kehittämiä arjen innovaatioita ja onnistumistarinoita.