Fiksua työtä, kevät 2022: Miesten ryhmä pakolaistaustaisille miehille

Yksikössämme Kotoutumisen edistämisen palvelu/Pakolaisten vastaanotto on erityisiä palveluita miehille ollut vähän, joten kehitimme miesten ryhmän. Ryhmä on pakolaistaustaisille miehille, jotka ovat olleet Suomessa kuntalaisina alle kolme vuotta. Ryhmän tavoitteena on auttaa miehiä kotoutumaan ja löytämään uusia verkostoja sekä tutustumaan erilaisiin harrastusmahdollisuuksiin. Ryhmään valittiin asiakkaista henkilöt, jotka olivat haavoittuvimmassa asemassa.

Ensimmäinen ryhmä aloitti 6.10.2020. Ryhmä kestää yleensä 8-10 viikkoa. Ryhmä kokoontuu kerran viikossa ja paikalla on oman kieliset tulkit.

Ryhmässä on ideana keskustelukerrat ja liikuntakerrat vuoron perään. Ryhmässä käsitellään kotoutumisen kannalta tärkeitä asioita, syksyn ryhmässä aiheina oli esimerkiksi koulutus ja työ Suomessa, oma terveys ja päihteet sekä oman talouden hallinta. Liikuntakerroilla ryhmässä oli esimerkiksi frisbeegolfia ja jalkapalloa.
Ryhmästä saatu palaute oli positiivista ja ryhmää toivottiin uudelleen.

Edellisestä ryhmästä syksy 2020 palautteena tuli, että ryhmän erilaisuus oli hyvä ja ryhmässä tutustui uusiin ihmisiin ja sai kavereita. Hyvänä pidettiin myös yhdessä tekemistä ja tiedon saamista Suomesta.

Ryhmä toteutuu uudelleen kesällä 2022

Kehittäjät

sosiaaliohjaaja Reetta Korri, Kotoutumisen edistämisen palvelut
sosiaaliohjaaja Marko Oksanen, Kotoutumisen edistämisen palvelut
sosiaaliohjaaja Hanna Turunen, Kotoutumisen edistämisen palvelut
sairaanhoitaja Tarja Valkeapää, Kotoutumisen edistämisen palvelut

Fiksua työtä -blogi esittelee Hämeenlinnan kaupungin työntekijöiden kehittämiä arjen innovaatioita ja onnistumistarinoita.