Palkittu! Fiksua työtä, kevät 2023: Ekomaaliskuun kestävän kehityksen teemapäivät

Hämeenlinnan kaupunginkirjaston työntekijät ideoivat kaksi kaikille avointa ja maksutonta kestävän kehityksen teemapäivää. Kaupunkilaiset saivat tapahtumista ajankohtaista tietoa kierrätykseen perjantaina 3.3. sekä energiansäästöön ja kiertotalouteen liittyen maanantaina 6.3. 

Kiertokapulan ympäristökouluttajat jakoivat vinkkejä jätteiden lajitteluun ja kierrätykseen, samalla pääsi testaamaan jätteiden lajittelutaitoja. Asiakkaiden tuomien kirjojen, pelien ja palapelien vaihtopöytä oli toiminnassa koko päivän ajan. Kaikkia kannustettiin pukeutumaan ekologisiin ja eettisiin asuihin, kuvia asukokonaisuuksista ja ekovinkkejä julkaistiin someen.

Ekokumppanit järjestivät yhteistyössä Hämeenlinnan kaupungin ja Energiaviraston kanssa ilmaista energianeuvontaa ja luennoivat rakennusten energiansäästöistä. Luotsi-säätiö esitteli toimintaansa ja kertoi tekstiili- ja muusta kierrätyksestä.  Kiertotalous- ja verkkokauppayhtiö Emmy Clothing Companyn toimitusjohtaja Timo Huhtamäki luennoi aiheenaan ’nopeasti kasvava ja kehittyvä kiertotalous’ ja avasi konkreettisin esimerkein käytetyn tavaran kaupan lähihistoriaa, nykyhetkeä ja tulevaisuutta. 

Hämeenlinnan kirjastossa ei aiemmin ole järjestetty vastaavanlaisia kestävän kehityksen teemapäiviä, mutta nämä saavat varmasti jatkoa tulevaisuudessa. Tapahtumakävijät saivat kysyä vapaasti asiantuntijoilta, mikä selkeytti kierrätyksessä mietityttäviä asioita ja kannusti aktiivisemmin osallistumaan kierrätykseen. 

Kehittäjät

Erika Kallinen, informaatikko
Laura Kuula, kirjastonhoitaja
Eliisa Erkamo, kirjastovirkailija
Merja Österman, kirjastovirkailija
Tuire Rautasalo

Fiksua työtä -blogi esittelee Hämeenlinnan kaupungin työntekijöiden kehittämiä arjen innovaatioita ja onnistumistarinoita.