Fiksua työtä, syksy 2022: Kotouttavan perhetyön päivystys Kumppanuustalolla – Pikakaista perheellisten kotoutuja-asiakkaiden tarpeisiin

Alkuvuonna 2021 kotouttava perhetyönohjaaja Emma Nurmi-Matongo kotoutumisen edistämisen palveluista päätti kokeilla, saisiko työtapaansa muutettua tehostetummaksi asiakkaiden yksittäisiä ja lyhyen ajan vaativia asioita koskien. Jos asiakasperheiden varhaiskasvatukseen, kouluun tai harrastuksiin liittyvistä lyhyttä asiointia vaativista asioista ei aina varaisikaan kotikäyntiä tai tapaamisaikaa, vaan kerran viikossa olisi perhetyön päivystysaika.

Kotouttavan perhetyön päivystys käynnistyi helmikuussa 2021 tiistaisin kello 13.00-15.00 Kumppanuustalolla. Asiakkaat ovat löytäneet päivystykseen esimerkiksi lastensa Wilma ja Päikky-asioissa sekä erilaisissa lomake-, ilmoittautumis- sekä hakemisasioissa. Perhetyönohjaaja halusi myös päivystyksen olevan avoin kotoutumisen edistämisen asiakkaille sekä jo asiakkuudesta siirtyneille asiakkaille. Tällöin vaikka asiakkuutta kotoutumisen edistämisen palveluun ei enää ole, tietää silti paikan, jossa voi kysyä neuvoa tutulta työntekijältä.

Perhetyönohjaajan työskentely on tehostunut ja asiakkaat ovat saaneet neuvoja ja apuja asioihinsa pikaisemmin kuin aiemmin. Perhetyön päivystys jatkuu Kumppanuustalolla toistaiseksi.

Kehittäjät

Emma Nurmi-Matongo, Kotoutumista edistävät palvelut

Fiksua työtä-blogi esittelee Hämeenlinnan kaupungin työntekijöiden kehittämiä arjen innovaatioita ja onnistumistarinoita.