Fiksua työtä, syksy 2022: Työnhaun startti

Kuntakokeilun alkupalvelun omavalmentajat kutsuvat työttömäksi ilmoittautuneita nuoria paikalle, Linnankehityksen työntekijä pitää motivointi ja kannustinpuheen työmarkkinoista ja pyrkii jokaisen halukkaan kanssa luomaan työnantajakontaktin sekä Ohjaamon moniammatillinen väki esittelee muita tarjolla olevia mahdollisuuksia ja tukitoimia. Tavoitteena nopea tarttuminen työttömyyteen ja mahdollisuuksien näkyväksi tekeminen sekä nuorten nopea eteneminen työhön, koulutukseen tai muihin tarvittaviin palveluihin.

Linnankehityksen Raussin, kuntakokeilun Tarkkalan ja Luukkosen sekä Ohjaamon Mattilan kesken lähdettiin ideoimaan isomman porukan tavoittamista, nopeampaa tapaa työllistyä tai mahdollisuutta päästä muiden tarvitsemiensa palveluiden piiriin.

Tapahtuma tavoittanut tähän mennessä 11 kerrassa, 55 nuorta (77 kutsuttu), joista 15 nuorta on työllistynyt ja 9 ohjautunut johonkin muuhun palveluun, valmennukseen tai työttömien terveystarkastukseen. Mukana olleista 100 % suosittelisi ystäville tapahtumaa ja lähes 95 % koki saaneensa startista hyödyllistä tietoa.

Kehittäjät

Anu Mattila, Ohjaamo

Fiksua työtä -blogi esittelee Hämeenlinnan kaupungin työntekijöiden kehittämiä arjen innovaatioita ja onnistumistarinoita.