Fiksua työtä, syksy 2022: Viljelypalsta tutuksi nuorille kotoutujille – kasvata oma ruokasi!

Idea sai alkunsa kahden Kotoutumisen edistämisen tiimin työntekijän pohdinnasta, millaista osallistavaa toimintaa voisi nuorille asiakkaille tarjota kesälle, kun koulut ovat lomilla. Ajatus lähti työntekijöiden omasta kiinnostuksesta ja aikaisemmasta osaamisesta, sillä toisella työntekijöistä löytyi puutarhurin ammattitutkinto taskusta.

Perustettiin aarin kokoinen viljelypalsta yhdeksän nuoren kanssa. Nuoret lähtivät mukaan oman kiinnostuksen vuoksi ja saivat valita viljeltävät kasvit sekä omaan laatikkoonsa että yhteisiin penkkeihin.

Palstalla nuoret ovat osoittaneet sitoutumista ja innokkuutta. Ollaan jaettu kokemuksia erilaisista tavoista kasvattaa ruokaa ja opittu puolin ja toisin paljon uutta. Nuoret ovat löytäneet uuden harrastuksen ja tekemistä pitkään kesään.

Koska palsta osoittautua onnistuneeksi ja toimivaksi, ollaan jatkossa valmiita tukemaan asiakkaita palstaviljelyn aloittamisessa ja rohkaistaan useampaa kokeilemaan omalla palstalla tai ystävien kesken.

Kehittäjät

Kaija Torenius-Heikkonen, Kotoutumista edistävät palvelut
Evelinaan Sampakoski, Kotoutumista edistävät palvelut

Fiksua työtä -blogi esittelee Hämeenlinnan kaupungin työntekijöiden kehittämiä arjen innovaatioita ja onnistumistarinoita.