ForeAmmatti toimii urasuunnittelun tukena ja antaa ajantasaista tietoa työmarkkinoista

Mietityttävätkö urapohdinnat? Tarvitsisitko työkalua ajattelun tueksi? Maksuton ForeAmmatti-palvelu verkossa auttaa työnhakijaa tekemään uravalintoja. Palvelussa luodaan henkilökohtainen profiili osaamiseen ja kiinnostuksen kohteisiin perustuen, ja tämän profiilin perusteella ForeAmmatti tarjoaa tietoa työmarkkinoista, eri ammateista ja siitä, kuinka eri tutkinnot työllistävät.

ForeAmmatti lupaa olla tukena aina, kun tarvitsee miettiä seuraavaa siirtoa työmarkkinoilla. Palvelu kertoo olevansa saavutettava ja tietoturvallinen. ForeAmmatti toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi, ja lisäksi palvelun osaamiskartoitusosion voi tehdä jopa 30 eri kielellä.

Useita näkökulmia

Hämeenlinnan seudun työllisyyden kuntakokeilun asiakkaille palvelu on hyödyllinen niissä tilanteissa, kun urapohdinnan tueksi halutaan valjastaa verkkotyökalu. Palvelu tarjoaa näkökulmia omaan työmarkkina-arvoon ja hahmottelee, miltä työmarkkinat näyttävät tämänhetkisen tai vaihtoehtoisesti haaveammatin tai toiveissa siintävän tehtävänkuvan osalta.

Asiakas voi myös esimerkiksi vertailla palveluun piirtyvää profiilia Työmarkkinatorin AVO-ammatinvalintaohjelman tulosten kanssa. Palvelu myös kannustaa hakemaan työpaikkoja, joita työnhakija ei välttämättä ensimmäisenä olisi tullut ajatelleeksi, sillä palvelu tunnistaa, milloin olemassa oleva osaaminen kohtaa tehtävänkuvan kanssa.

Vinkkejä ForeAmmatin käyttöön:

  • Osaamiskartoitusta tehdessä on hyvä muistaa, että erilaisia taitoja karttuu myös työtehtävien ulkopuolella. Jokainen harrastus, vapaaehtois- tai luottamustyö ja muut elämän varrelle sijoittuvat kokemukset ja tapahtumat kerryttävät arvokasta osaamista.
  • ForeAmmatti-profiilin näkymän voi jakaa myös työllisyyspalveluiden omavalmentajalle, jolloin osaamiskartoitusta voi käyttää keskustelun pohjana omavalmentajan kanssa. Omavalmentajat ovat tarvittaessa myös tukena profiilin laatimisvaiheessa.
  • Ottamalla ForeAmmatti-palvelun käyttöön voi Hämeen TE-toimiston alueella työtön työnhakija täyttää työnhakuvelvollisuuden yhden kerran.

Maksuttoman palvelun saa käyttöön pyytämällä rekisteröitymislinkin – kysythän siis lisää omavalmentajaltasi!

Tutustu palveluun ja luo oma profiilisi:

Valtakunnalliset verkkosivut: Etusivu – ForeAmmatti.fi

Alueelliset verkkosivut: Häme – ForeAmmatti.fi