Muuttajan blogi: Hämeenlinna on aktiivisen harrastamisen unelmakaupunki

Hämeenlinnassa on todella paljon erilaisia liikuntapaikkoja – tutkitusti eniten liikkumisen mahdollisuuksia asukaslukuun suhteutettuna koko Suomessa!

Hämeenlinnahan on tunnetusti jääkiekkokaupunki, ja aika moni nassikka vetääkin luistimet jalkaan jo hyvin varhaisessa vaiheessa. Myös jalkapallon harrastaminen on oman seuran ja sisähallin ansiosta suosittua.

Kuntosaleja löytyy joka kulmalta, mikä on saanut salit erilaistumaan keskenään ja lisäämään asiakkaan näkövinkkelistä erittäin monipuolista salitarjontaa. Lisäksi tarjolla on painia, yleisurheilua, ratsastusta, voimistelua, tanssia, kiipeilyä, keilausta ja jopa keskiaikaista kamppailu-urheilu buhurttia. Aah ja uimahalli!!! Tätä mulla on ollut ikävä!

Yritin oikein miettiä, olisiko kaupungissa jotain lajia, jota ei voisi harrastaa, mutta mielikuvitukseni loppui kesken.

Muutama laji on pakko nostaa esiin erikseen. Olemme koko perhe hurahtaneet parkourin maailmaan ja käymme porukalla harrastamassa Akrohousella, jossa on aikuisillekin hauskaa tekemistä eikä tarvitse tyytyä sivustakatsojan rooliin. Käyn siellä välillä ihan ilman lapsiakin ja lapset ilman minua, sillä Akrohouse järjestää myös erilaisia luonnollisen liikunnan kursseja sekä lapsille että aikuisille. Nyt uutuutena on muuten tulossa seniori-kurssi, että ehkä seuraavaksi houkuttelen myös isovanhemmat lajin pariin.

Toinen suosikkilajini on valtavassa kasvussa oleva cheerleading. Eksyin aikuisten harrastejoukkueeseen jo edellisen kerran Hämeenlinnassa asuessani, ja vaikka muutin Akaaseen, olen silti pysynyt joukkueen mukana. Meidän joukkueen ikähaarukka pyörii 25-45 ikävuodessa, joten se on ihan oikeasti aikuisten joukkue. Mukana on sekä miehiä että naisia. Meidän tiimi toimii tamperelaisen seuran alla, mutta Hämeenlinnassa toimii myös Hämeenlinna Cheer Team, joka tarjoaa harrastusmahdollisuuksia 4-vuotiaista ylöspäin. Kannattaa tutustua tähän monipuoliseen lajiin tarkemmin, jos haluat kehittää akrobatiataitojasi ja saada lisää voimaa.

Liikunta ei toki ole ainoa, mitä Hämeenlinnassa voi harrastaa. Esimerkiksi lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARX tarjoaa laajasti erilaisia kulttuuri- ja taidesisältöjä lapsille ja nuorille. ARXin tilat sijaitsevat ihan keskustassa Verkatehtaan alueella, josta löytyy tulevaisuuden kulttuurintekijöille myös Sibeliusopisto, Tanssikoulu TR Studio sekä Miniteatteri.

Hämeenlinnassa toimii myös aktiivinen Nuorkauppakamari, joka on alle 40-vuotiaille tarkoitettu järjestö. Nuorkauppakamarin tarkoituksena on kehittää johtamistaitoja ja vauhdittaa jäsenten menestystä työelämässä. Itse olen ollut nuorkauppakamaritoiminnassa mukana jo vuodesta 2010. Itselleni tärkein syy mukana oloon on aina ollut verkostoituminen paikallisesti ja kansallisesti. Verkostoitumista ajattelen toki työn näkökulmasta, mutta yhtä tärkeää on uusien ystävien saaminen uudelta paikkakunnalta.

Toinen hyvä tapa saada uusia tuttavuuksia Hämeenlinnassa on liittyä asuinalueiden omiin Facebook-ryhmiin. Edellisen kerran asuessani Hämeenlinnassa asuinalueen fb-ryhmä oli aktiivisessa käytössä myös ihan puistoseuran hakemiseen. Enkä tarkoita nyt pussikaljoittelua vaan ryhmässä huudeltiin seuraa lapsille leikkipuistoon. Toki me vanhemmatkin arvostimme toistemme seuraa ja vertaistukikeskustelua. Itselleni jäi ihan älyttömän ihana fiilis oman alueen puistoilijoista!

Sellaisen eron huomasin, että yleisesti ottaen kavereiden kanssa tavattiin kuitenkin toistemme kotona. Tamperelaisten ystävien kanssa puolestaan tapasimme pääsääntöisesti keskustan lapsiystävällisissä kahviloissa tai leikkipaikoissa. Hämeenlinnassa keskustassa käydään enemmän asioilla ja varsinainen hengailu tapahtuu kotioloissa. Jännä nähdä, onko tämä muuttunut tässä muutaman vuoden aikana?

Lue lisää harrastusmahdollisuuksista Hämeenlinnassa

Vaalea nainen hymyilee parkour-telineessä.

Tuuli-Elina on yrittäjä, juontaja ja vuoroviikkovanhempi, joka suuntaa muuttoauton nokan Hämeenlinnaan jo kolmatta kertaa.

Seuraa Tuuli-Elinaa Instagramissa
Lue Tuuli-Elinan Sanoinko sen ääneen? -blogia