Koti-iskä88: Hämeenlinnan kesäkohteet lapsiperheille top 5

Kesäisin Hämeenlinna puhkeaa kukkaan ja kaupungista löytyy erityisen paljon nähtävää ja tekemistä. Perheemme on seikkaillut aktiivisesti kotikulmilla ja tietyt kohteet ovat nousseet kestosuosikeiksi. Klassikot ovat klassikoita, koska ne toimivat! Seuraavaksi listattuna satunnaisessa järjestyksessä viisi kesäkohdetta, joissa viihtyy koko perhe!

Hämeen linna

Mikäpä olisikaan parempi paikka aloittaa Hämeenlinnaan tutustuminen kuin Hämeen linna! Keskiaikainen linna pitää sisällään jylhiä rakennelmia, kapeita käytäviä, ritarillista tunnelmaa ja komeita maisemia kaupunkiin sekä Vanajavedelle. Tänä kesänä linnassa on myös mielenkiintoinen näyttely, jossa keskiaikainen linna paiskaa kättä nykytaiteen kanssa. Taiteilija Nick Ervinckin 3D – veistokset näyttivät nuorison mukaan avaruusolioiden haarniskoilta, mutta löytyi linnasta myös perinteisempiäkin ritarikuteita.

Linnan ympäristöstä löytyy myös kaunis Linnanpuisto leikkipuistoineen ja nurmialueineen. Mikäpä parempaa kesäisenä päivänä kuin hakea jäätelöt kesäkahvilasta, pötkötellä viltin päällä ja nauttia kesästä.

Ahvenisto

Metsäisten harjujen syleilyssä kimaltelee yksi Hämeenlinnan helmi: Ahvenisto. Tänne suunnatessa kannattaa pakata mukaan uikkarit ja pulahtaa joko uimarannasta Ahvenistonjärveen tai vaihtoehtoisesti Ahveniston maauimalan pärskeisiin. Maauimalasta löytyy Superwibit-vesipuistolaitteet ja rohkeimmille hyppytorni.

Jos haluaa pysyä kuivana, niin ”Apparalta” löytyy myös lentopallokenttiä, kiipeilypuisto, kilometrikaupalla lenkkeilyreittejä sekä kota, jossa voi paistaa reippailun jälkeen eväitä.

Kankaisten tila

Reippaan kymmenen minuutin ajomatkan päässä Hämeenlinnan keskustasta sijaitsee Kankaisten tila. Elämysmaatilalta ei tekeminen hetkessä lopu. Kotieläinpihalta löytyy bongailtavaa ja rapsuteltavaa,
leikkialueelta kuuluu ilon kiljahduksia ja herkkusuut löytävät itsensä Kaarlon Kioskin jäätelöiden tai kesäkahvilan herkkujen pariin. Kankaisten tilalla pääsee myös poimimaan omin käsin mansikoita tai sitten voi suunnata suoraan Puotiin ja hankkia marjat sekä muut herkut sieltä.

Lapset silittämässä lammasta

Kaupunkiveneet

Kun haluaa katsoa Hämeenlinnaa hieman eri perspektiivistä, kannattaa suunnata vesille! Hämeenlinnassa on useita kaupunkiveneitä, jotka ovat vapaasti ja ilmaiseksi käytettävissä. Matkaan kannattaa pakata pelastusliivit, äyskäri ja sitten vaan laineille nauttimaan. Veneitä löytyy mm. Hämeensaaresta uimahallin rannasta, Kaupunginpuistosta (täältä on lyhyin matka ihailemaan linnaa vesiltä) ja Aulangonjärveltä.

Aulanko

Aulanko on oma suosikkipaikkani Hämeenlinnassa. Aulangon luonnonsuojelualueelta löytyy kauniiden maisemien ja luonnon lisäksi myös paljon tekemistä. Energiaa kannattaa lähteä purkamaan esimerkiksi Seikkailupuisto HugoParkin kiipeilyradoille. HugoParkin seikkailuradat soveltuvat hyvin kaikenikäisille aina kaksivuotiaista lähtien. Korkeammilta radoilta avautuu upeat maisemat Aulangon ylle ja Vanajaveden kimaltaviin aaltoihin, jos siis uskaltaa alaspäin tähyillä. Lisää aktiviteetteja hamuavan kannattaa suunnata Aulanko Outdoorsin luokse ja vuokrata käyttöön SUP-lauta, kajakki tai vaikkapa Fatbike (myös lasten malleja löytyy).

Päivä Aulangolla huipentuu tietenkin Näkötornin näköalatasanteelta kansallismaisemaa ihastellen.

Vietä ihana kesäpäivä Hämeenlinnassa!

Kirjoittajan elämää voit seurata Instagramista: Koti-iskä88