Hämeenlinnan matkailun esteettömyys: Jäähalli

Postaus tehty Hämeenlinnan kaupungin toimeksiannosta Yksi esteettömyyskartoitukseni kohteista oli Hämeenlinnan jäähalli. Se onkin nyt kiinnostava ja ajankohtainen, koska jääkiekkokausi on käynnissä. Olen käynytkin joskus pelissä siellä. Halusin tarkistaa esteettömyyden nykytilanteen. Yhteyshenkilö palveli ystävällisesti, sain tarvittavat tiedot. Jäähallin sisäänkäynnillä on pieni kynnys, pääsin siitä sähköpyörätuolilla hyvin. Jäähallilla on kaksi hissiä. Ne on tarkoitettu viidelle tai kuudelle henkilölle. Pääoven vieressä olevalla hissillä pääsee invakatsomoon, josta löytyy pyörätuolipaikat. Näkyvyys on ihan hyvä.

Katsomo on aika tilava eli samaan otteluun mahtuu monta pyörätuolinkäyttäjää, ainakin neljä manuaalipyörätuolia tai kolme sähköistä. Määrä riippuu pyörätuolien koosta. Se on loistavaa, voi ottaa kavereita mukaan tai järjestää pelireissun vammaisyhdistykselle.

Tilava inva-wc löytyy myös ja siellä on hyvät tukikaiteet.

Jäähalli on viralliselta nimeltään Pohjantähti-areena. Se on myös paikallisen jääkiekkojoukkueen HPK:n kotiareena. Hallin esteettömyys on hyvällä tasolla, tilat ovat jo hiukan kuluneet ja ajan patina näkyy. Yksi kehittämiskohde löytyy. Kerho-ravintola ei ole täysin esteetön, mutta sinnekin pääsee hissillä. Sen palvelut voin testata seuraavalla kerralla.

Teksti: Helena Arvio
Mahoton reissaaja-blogi

Sähköpyörätuolissa istuva nainen