Hämeenlinnan matkailun esteettömyys: Verkatehdas, taidemuseo ja teatteri

Hämeenlinna-juttusarjan neljännen osan teemana on kulttuuri. Verkatehdas on Hämeenlinnan keskustassa sijaitseva tapahtuma-ja kulttuurikeskus. Sen sijainti on loistava, rautatieasemalta sinne on vain 900 metriä. Siellä on teatteri, elokuvateatteri ja konserttisali, kaikki samassa rakennuksessa. Ovenavaukseen tarvitsin apua, sähköistä painiketta ei ole. Pihalla on paljon mukulakiviä, muuten tilat ovat esteettömät ja väljät vaikka kolmipyöräiselle invamopollekin.

Info-ja lipunmyyntitiski on selkeästi merkitty, sinne on helppo löytää, muutenkin palvelu pelaa. Henkilökunta on ystävällistä. Verkatehtaalta löytyy useampia tilavia invavessoja. Elokuvateatteri on myös esteetön, tosin siellä on vain muutama pyörätuolipaikka. Taidemuseossa ja erityisesti teatterissa esteettömyyteen on panostettu todella paljon. Molemmissa on myös todella ystävällistä palvelua. Tosin taidemuseoon piti kulkea tavarahissillä, mutta hissi oli todella tilava ja näyttelyt kiinnostavia. Museossa tuntui, että aika pysähtyi. Arjen kiireiden keskellä taiteen katselu rauhoitti. Taulut olivat abstrakteja, mutta hienoja.

Hämeenlinnan teatteri Teatterissa on tukeva luiska ja ovenavauspainike. Väljät tilat ja tilava invavessa. Ja palvelu superystävällistä.

Joka näytöksessä on vähintään kolme tai neljä pyörätuolipaikkaa. Jos näytökseen tulossa enemmän pyörätuolin käyttäjiä, teatteri väki varautuu siihen eli paikkoja lisätään tarvittaessa. Asiakas voi istua joko omassa tuolissa tai teatterin penkissä. Tarvittaessa teatterin henkilökunta auttaa asiakkaan siirtymisessä penkkiin.

Induktiosilmukkakin löytyy ja nettisivut toimivat myös näkövammaisten ruudunlukuohjelmilla, saavutettavuuskriteerit huomioitu.

Tutustu Verkatehtaan alueen kuviin Mahoton reissaaja -blogissa

Teksti: Helena Arvio.

Sähköpyörätuolissa istuva nainen