Kesällä solmitaan uusia työsuhteita

Työllisyysympäristön muutokset voivat olla nopeita. Muutoksia tapahtuu koko ajan erilaisissa tarpeissa, työpaikoilla ja työtehtävissä, ja uusia työpaikkoja voi avautua hetkessä. Esimerkiksi Hämeenlinnassa uusia avoimia työpaikkoja oli nyt kesän alussa enemmän kuin vuosi sitten, ja lisää tekijöitä tarvitaan monella alalla. Kesäkuukaudet tarjoavat sekä työnhakijoille että työnantajille mahdollisuuden erottautumiseen.

Työpaikkailmoituksissa saatetaan kuvata työtehtäviä ja hakijaa koskevia odotuksia uudella tavalla tai uusin termein, jolloin oman työkokemuksen ja osaamisen yhteensovittaminen niihin voi tuntua haastavalta. Tässä tukena on Omavalmentaja. Henkilökohtaisissa keskusteluissa voi nostaa esiin itse työnhaussa kohtaamiaan haasteita ja saada niiden ratkaisemiseen kannustusta ja tukea. Yhdessä tehty työllistymissuunnitelma linjaa polkua takaisin työhön.

Monta kertaa reitti pidempään työsuhteeseen on kulkenut osa-aikaisen tai määräaikaisen tehtävän kautta: lyhyempikin työsuhde voi nopeuttaa varsinaista työllistymistä. Itselle se voi toimia oman osaamisen tason testaamisena. Ansioluettelossa se on merkki aktiivisuudesta ja motivaatiosta ja toimii erinomaisena ponnahduslautana uusiin työmahdollisuuksiin. Tämä on tärkeä huomioitava asia, ja siinä on rooli sekä työnhakijalla että työnantajalla.