Kuntakokeilu asiakkaan silmin

Hämeenlinnan kaupungin kuntakokeilulla on kunnianhimoinen nollatyöttömyyden tavoite. Työllistämispalveluita on tarjolla niin moneen elämäntilanteeseen, ettei aluksi osaisi edes arvata. Yksi kuntakokeilun yhteistyökumppaneista on Hämeen Mokia ry:n pyörittämä Kino Wanhakop, jossa tehdään mediaprojekteja työkokeilijalähtöisesti, aivan tosissaan, mutta ilman kvartaalitalouden kaltaisia suorituspaineita.

Kun työkokemusta on saanut tositoimissa ja on käväissyt välillä vähän liian suurissa saappaissa myötämielisessä ympäristössä, on helpompi ottaa askel tulevaan työpaikkaan tai opiskelemaan entistä varmempana siitä mille alalle soveltuu (tai mille ei ainakaan).

”Soitin suoraan Joonakselle ja kysyin onnistuuko työkokeilu. Kirjoitimme sopimukset samana päivänä. Työkokeilussa on ollut mukavaa. Pääsee tekemään erilaisia työtehtäviä media-alalla ja saa olla mukana elokuvatuotannossa lyhytelokuvan merkeissä. Olemme yhdessä miettineet myös jatkoa kun sopimus loppuu.”

”Positiivisesti mukavaa ja opettavaista toimintaa, nopeasti laitetaan tositoimiin ja kannustetaan 100% uusia asioita joita ei itte olis ajatellu koskaa kokeilla. Tän johdosta olen itsekin vapaa-ajalla alkanu kuvaileen/editoimaan. Itselläni meni päivä kun sain tämän paikan jossa olen nytten, tosin siinä oli paljon tuuria.”

”Löysin työkokeilupaikan 4h worklabin kautta ja omavalmentajallekin sopi töihin meno. Hain työkokeilupaikkaa kun en saanut opiskelupaikkaa ja tarvitsin jotain tekemistä ennen seuraavaa yhteishakua. Työpaikalla on ollut mukavaa ja rento meininki, vaikka on myös ollut isompiakin projekteja. Ensimmäisenkin oikean projektinikin sain jo toisena työpäivänäni, joten tekemistä on riittänyt.”

”Varasin ohjaamosta ajan tutustumista varten. Tapaamisen yhteydessä kartoitettiin kiinnostuksen kohteet ja sen perusteella pääsin työkokeiluun. Koko homma alkoi tosi mutkattomasti ja joutuisasti. Olen päässyt tutustumaan ja osallistumaan mm. keikka- ja elokuvatuotantoon, mainoskuvaukseen hyvässä työporukassa. Olen tykännyt tosi paljon kun on mielekästä tekemistä ennen ensi kevään kouluhakuja!”

Teksti ja kuvat: Ville Turkkinen, Hämeen Mokia ry