Kuntakokeilusta suoraan Leville konserttia kuvaamaan!

Kuntakokeilun työllistämispolkuihin mahtuu monenlaista. Kino Wanhakop on Hämeen Mokia ry:n av-tekninen tuotantotiimi, joka toteuttaa videoita eri tahoille oppilas- ja työkokeilijaprojekteina.

Työkokemusvaatimus ja sen puute ovat muna-kana -ongelma, jota on pyöritelty 90-luvulta lähtien. Työkokemusta ei voi peräänkuuluttaa silloin kun sitä ei ole ja sitä kertyy vain tekemällä. Siksi on hyvä, että kuntakokeilun piirissä on mukana järjestötoimijoita, joilla ei ole kvartaalitalouden tulospaineita.

Syksyllä aloittanut ryhmä pääsi parin viikon työkokeilun jälkeen Leville Hotelli Hullu Poroon viikon ja parin tuhannen kilometrin matkalle. He olivat mukana järjestämässä, kasaamassa ja kuvaamassa neljän päivän Gospelkonserttitapahtumaa, josta tehtiin lauantai-illan taltiointi AlfaTV:lle. Suoraan tositoimiin siis. Päivät olivat pitkiä ja varmasti avasivat työkokeilijoiden silmiä media-alan kirkkaisiin ja synkempiin hetkiin. Osalla työkokeilijoista oli kuvauskokemusta takana puoli tuntia, mutta sen ei annettu haitata. Kaikki pääsivät tekemään, kuvaamaan, kasaamaan, kantamaan ja osallistumaan.

Mokian tiimi Levillä

Pitkien päivien ja livetapahtumien paineiden vastakohtina oli yöllinen kuvausreissu Levitunturin huipulle ja Äkäslompoloon Jounin kauppaan sekä paluumatkalla joulupukkia katsomaan.

Tapahtuma poiki vielä vierailun AlfaTV:n studiolle, kun kävimme noutamassa kovalevymme takaisin. Jos tästä ei tartu matkaan kokemusta, niin ei sitten mistään.

Teksti ja kuvat: Ville Turkkinen, Hämeen Mokia