Maaseutumatkailijan parhaat vinkit Hämeenlinnaan

Miltä alpakan villa tuntuu silittäessä? Miltä lampaanmaidosta tehty jäätelö maistuu? Millainen on härkäpavun matka pellolta vohveliksi ja kuinka kauan kestää kerätä ämpärillinen mansikoita?

Ole hyvä ja salli markkinointievästeet nähdäksesi tämän sisällön.

Hämeenlinna tarjoaa nähtävää ja koettavaa kaikille maaseudun, kotieläinten ja laadukkaan lähiruuan ystäville, läheltä ja kaukaa. Tule yksin, yhdessä tai porukalla: kesäretki maatiloille antaa tilaisuuden kerryttää makumuistoja, kokea aitoja elämyksiä ja maaseudun juurevaa tunnelmaa sekä tehdä ostoksia suoraan lähituottajien omista tilamyymälöistä ja –puodeista.

Maaseutumatkailijan suosikkikohteet Hämeenlinnassa

Tiirinkosken tehdas

Tiirinkosken tilan tunnelmallisessa kahvilassa pääset tutustumaan paikallisiin makuihin. Lähes kaikissa kahvilan tuotteissa on käytetty oman tilan tuotteita, kuten härkäpapua ja eri lihoja vaihtuvalla valikoimalla. Kokeile herkullisia härkäpapuvohveleita joko suolaisella tai makealla täytteellä – tai miksei molemmilla!

Tiirinkosken lifestyle-henkisestä myymälästä voit sisustustuotteiden lisäksi ostaa mukaan sekä oman että lähitilojen tuotteita, kuten härkäpapujauhoja, lampaan- ja ylämaankarjanlihaa ja lampaantaljoja.

Tiirinkosken tehdas
Haantie 5 13500 Hämeenlinna

Pekkolan tila

Hauholaisen Pekkolan tilan tilapuodista löydät kesän viileimmän ja ainutlaatuisimman uutuusherkun, lampaanmaidosta valmistetun Bäätelön! Lisäksi puodissa on myynnissä lampaanlihaa sekä -taljoja. Puoti auki perjantaisin klo 12-17 ja lauantaisin klo 11-16. Käy moikkaamassa myös tilan lampaita, lehmiä, poneja ja pupuja.

Pekkolan tila
Torvoilantie 1242, 14690 Torvoila

Nuori pariskunta istuu kiven päällä ja halaa

Peltosirkun marjatila

Peltosirkun marjatila on paljon muutakin kuin marjatila – tilapuodissa on kesäsesonkina myynnissä myös kauden lähivihanneksia, oman kahvion tuotteita ja marjajalosteita sekä muiden paikallisten tilojen uutta perunaa, luomukananmunia, jauhelihasta valmistettuja lihapullia, kasvisgratiinia, kuivattuja vihanneksia sekä paljon muita tuotteita!

Peltosirkun marjatila
Alvettulantie 427, 14680 Alvettula

Porkkalan kartanopuisto ja puutarhamyymälä

Porkkalan kartanon päärakennusta ympäröi liki viiden hehtaarin englantilaistyylinen kartanopuisto, joka jokaisen kotipuutarhurin kannattaa kerran elämässään kokea – omatoimisesti tai opastetulla kierroksella. Poikkea kesäkahvilassa ja varaa aikaa myös puutarhamyymälän valtavien valikoimien ja erikoisuuksien tutkimiseen.

Porkkalan kartanopuisto ja puutarhamyymälä
Sankolantie 400, 16900 Hämeenlinna

Nuori nainen syöttää ponille heinää.

Kankaisten tila

Kankaisten tila on ihana keidas herkkusuille ja viihtyisä retkikohde koko perheelle! Tilalla marjojen itsepoimintaa, uunituoreita leivonnaisia tarjoava kahvila sekä tilapuoti, jossa voit tehdä ostoksia paikallisten pientuottajien valikoimista. Pihapiirissä lampaita, kanoja, pomppulinna ja leikkialue lapsille.

Kankaisten tila
Kankaisten Kylätie 58, 13270 Hämeenlinna

Kuusamon mansikkatila

Nimestään huolimatta Hämeenlinnan Lammilla sijaitsevalla tilalla on pitkät perinteet mansikanviljelyyn! Tee marjaisia ostoksia tilamyymälässä ja nauti retken päätteeksi makoisat kahvit kesäkahvilan terassilla.

Kuusamon mansikkatila
Niemenkulmantie 97, 16900 Lammi

Tuulosrievä

12-tien varrelta löytyy Tuulosrievän tunnelmallinen itsepalvelumyymälä, josta voit ostaa aitoa leivinuunissa paistettua hämäläistä makua mukaan mihin kellonaikaan tahansa! Nostalgisessa aittakahvilassa nautit leipomon omista leivonnaisista, tuoreesta leivästä sekä aidosta maalaistunnelmasta.

Tuulosrievä
Syrjäntaantie 58, 14820 Tuulos

Lähikuva sonnista syömässä heinää

Katso Hämeenlinnan lähialueiden muut maaseutumatkailukohteet ja palvelut