Muuttajatarinat: Heidi

Geego mama, yrittäjä, ex-surmanajaja.

Heidi

Minun Hämeenlinnani on yhteisöllinen.”

Kierrettiin puolisoni kanssa surmanajajina ympäri maailmaa vuosien ajan. Kaupungit vaihtuivat ja laukku oli koko ajan pakattuna. Kun lopetimme ammattilaisuran ja palasimme Suomeen, tiesimme haluavamme kasvattaa lapset metropoleihin verrattuna pienessä kaupungissa, jossa on turvallinen ja hyvä fiilis.

Parin mutkan kautta koti löytyi lopulta Hämeenlinnasta. Aluksi arvostimme ennen kaikkea helppoa kulkemista ja lyhyitä etäisyyksiä joka paikkaan. Totesimme myös pian, että Hämeenlinnassa on oikeasti hyvät edellytykset liikunnalliseen ja tervehenkiseen elämään.

Asumme Vuorentakana, jossa lapset käyvät pientä koulua. Koen, että täällä yhteisöllisyys on konkreettisesti läsnä arjessa ja omilla kotikulmillamme. Järkkäämme kimppatreenejä muiden alueen perheiden kanssa ja muutenkin on hyvällä tavalla sellainen ”kaikki tuntee kaikki” –meininki.

Heidi Leivo käsissään kehys jossa lukee vuodet maailmalla toivat mut tänne kotiin

Tuntuu, että kaupunki ymmärtää mitä perhekeskeisyys on, se ei jää vaan puheeksi. Toisaalta ei kaupungilta voi pelkästään odottaa ja vaatia, vaan paljon on kiinni myös omasta aktiivisuudesta. Asiat etenevät, kun haluaa aidosti kehittää omaa elinympäristöään ja tutustua siellä asuviin ihmisiin.

Olen liikkuvan lapsuuden ja läsnäolevan vanhemmuuden puolestapuhuja. Hämeenlinnassa löysin intohimoni perheiden liikuttamiseen ja perustimme mieheni kanssa Geego Kidsin. Hiljattain rakensimme Hämeensaareen trial-pyöräilyparkin yhteistyössä kaupungin kanssa. Haluan omalla esimerkilläni näyttää, että myös yksilössä on kovasti voimaa.

Hämeenlinnassa suunta yrittäjyyden kehittämisen kannalta alkaa olla vahvasti nousujohteinen. Edulliset toimitilat, hyvä yrittäjäyhteisö ja etätyömahdollisuudet lisäävät kaupungin vetovoimaa. Hämeenlinnasta saisi hyvän start up-keskuksen Suomeen!

Terveisin Heidi

Ps. Löytyiskö sulle koti Hämeenlinnasta?


Tutustu Heidin Geego-maailmaan

Geego Kids | Facebook | Instagram