Muuttajatarinat: Jenni

Innovaattori, asustesuunnittelija, deafmetalisti, hitsaaja, maailmanvalloittaja. Muutti Helsingistä Tervakosken kautta Hämeenlinnaan kolme vuotta sitten. Asuu uusioperheensä kanssa rivitalossa Kaupunginpuiston laidalla.

Minun Hämeenlinnani on koti.”

Minut toi Hämeenlinnaan rakkaus. Sopeutumista helpotti se, että olen sielultani porilainen, pikkukaupungin tyttö. Asuin 20 vuotta Helsingissä, mutta en ikinä kotiutunut. Kiire ja etäisyydet olivat koko ajan läsnä. Poikani koulun vuoksi vietän joka toisen viikon hesassa, mutta perjantaisin ajellaan aina äkkiä takaisin kotiin – Hämeenlinnaan.

Hämeenlinnassa ihastuin heti siihen, miten kaunista luontoa ja mielettömiä paikkoja täältä löytyy. Vietän paljon aikaa Kaupunginpuistossa ja himoitsen VR:n vanhoja rakennuksia radan varrelta miettien, mitä kaikkea upeaa niihin saisi tehtyä.

Viime keväänä sain itseni kiinni pohtimasta hautapaikkaa Hämeenlinnasta. Se on kai hyvä mittari kotiutumiselle. Myös pikkuveljeni miettii vakavasti muuttoa Hämeenlinnaan.

Jenni Ahtiaisen pitämissä kehyksissä lukee "tänne mut toi rakkaus ja tänne mä jään"

Olen tehnyt töitä asuste- ja korusuunnittelijana jo pitkään. Hämeenlinnan koko on yrittäjän kannalta etu, verkostoituminen on helpompaa. Hämeenlinnassa on myös ihan ainutlaatuinen PARKKI Business Park –yrittäjäyhteisö, josta olen saanut valtavan määrän tietoa, vertaistukea ja verkostoja. Hesa on niin iso ja pirstaloitunut, että vastaavanlaisen yrittäjäyhteisön löytäminen olisi ollut ihan mahdotonta.

Meillä on Parkissa jopa oma vitutusrinki: istutaan punkkupönikän ympärillä ja jokainen avautuu vuorollaan. Yhteisöllisyyden tunnetta on vaikea selittää; se pitää kokea ennen kuin sen voi uskoa.

Valloitin maailmaa jo gTIE –asustemerkkini kanssa. Oli mahtavaa nähdä omia kipinöitä maailmantähtien yllä, mutta homma ei kuitenkaan lähtenyt palamaan. Menneitä ei silti koskaan kannata murehtia, vaan oppia virheistään.

Hämeenlinna on lintukoto – täältä käsin on ihana huudella, ihan Australiaan asti!

Kriisi saattaa olla myös onnenkantamoinen. Menetin kuuloni ja ruman kuulolaitteen saaminen oli esteettiselle silmälleni kova paikka. Päätin tehdä kojeesta omannäköiseni. Identiteettikriisi kääntyi menestystarinaksi, kun keksin DEAFMETAL® -kuulolaitekorumalliston. Ratkaisemalla oman ongelmani ratkaisin samalla muutaman muunkin miljoonan kuulolaitekäyttäjän ongelman.

Tällä hetkellä DEAFMETAL® on myynnissä kahdeksassa maassa, neljässä maanosassa. Olen laajentanut innovointia myös muihin apuvälineisiin. Haluan suunnitella käytännöllisiä ja tarpeellisia apuvälineitä unohtamatta käyttäjää itseänsä. Stailin näköisiä apuvälineitä on huomattavasti siistimpi käyttää!

Hämeenlinna on lintukoto – täältä käsin on ihana huudella, ihan Australiaan asti!

Terveisin Jenni

Ps. Löytyiskö sulle koti Hämeenlinnasta?


Tutustu Jennin maailmaan

DEAFMETAL® | Facebook | Instagram