Muuttajatarinat: Jyri

Suunnittelija, yrittäjä, ex-nyrkkeilijä, perheenisä. Asuu omakotitalossa Hämeenlinnan Iittalassa.

Minun Hämeenlinnani on iskuetäisyydellä.”

Muutimme kuusi vuotta sitten Tampereelta vaimoni kotijuurille Hämeenlinnan Iittalaan. Meille oli syntymässä lapsi, ja mietittiin että täällä on paremmat tukiverkostot ja edellytykset perhe-elämään. Minulle päätös oli helppo, vaimo empi muuttoa pidempään.

Kotiuduttiin nopeasti ja parhaillaan olemme muuttamassa hiljattain hankittuun omakotitaloomme. Sekuntiakaan en ole katunut, päinvastoin. Iittala on sellainen kyläyhteisö ja lintukoto, josta on kuitenkin näppärä matka Tampereelle ja takaisin. Tampereella vielä töissä käydessäni ajelin Iittalasta moottoritietä pitkin 35 minuutissa Hervantaan.

Jyri Naskali pitää käsissään kehyksiä jossa lukee täällä on mun perhe ja nyrkkeilyhanskojen uusi elämä

En keksi mitään syytä, miksi lähtisin Hämeenlinnasta. Täällä on nyt mun koti, perhe, työt ja koko elämä.

Nyrkkeilyurani loputtua olin taitepisteessä. Olin tehnyt pitkään töitä myös parturi-kampaajana. Olen aina nauttinut uuden luomisesta ja ajatus vanhojen nyrkkeilyhanskojen uudesta elämästä syntyi hieman vahingossa, kun polttelin piippua saunan kuistilla. Tällä hetkellä tähtään Naskali Leatherin kierrätysnahasta käsityönä valmistamani asusteiden kanssa kansainvälisille markkinoille.

En olisi uskonut, että yritykseni lähtee täällä näin hienoon nousuun. Yrittäjyyden kannalta Hämeenlinna on ollut kuin pieni lottovoitto. Olen saanut valtavasti tukea kaupungin yrittäjyyspalveluista sekä muiden yrittäjien vahvasta verkostosta. Pajamyymäläni sijaitsee Iittalan Lasimäellä, jonne saapuu joka kesä 120 000 turistia käytännössä suoraan oven eteen. Samaan ei pystyisi edes Tampereen keskustan kivijalkamyymälässä.

En keksi mitään syytä, miksi lähtisin Hämeenlinnasta. Täällä on nyt mun koti, perhe, työt ja koko elämä.

Terveisin Jyri

Ps. Löytyiskö sulle koti Hämeenlinnasta?


Lue lisää Jyristä – Naskali Leather

Naskali Leather | Facebook Instagram