Muuttajatarinat: Miika

Ravinteli Vintin keittiömestari, kestävän ravintolakulttuurin kehittäjä, ravintolapalveluiden suurkuluttaja. Lukutoukka ja kalastaja. Asuu osa-aikaisesti sekä Hämeenlinnassa että Helsingissä.

Miika

Minun Hämeenlinnani on mahdollisuuksien kaupunki.”

Muutin Hämeenlinnaan 1-vuotiaana ja asuin täällä 18 vuotta. Pääkaupunkiseutu kutsui kuutisen vuotta sitten, kun halusin kehittää taitojani ravintola-alalla. Työskentelin useissa paikoissa Michelin-ravintoloista kortteliravintoloihin. Palasin takaisin kotikulmille, kun minua pyydettiin kesällä 2021 avautuneen Ravinteli Vintin keittiömestariksi. Toistaiseksi asun torstaista sunnuntaihin Hämeenlinnassa – ainakin niin kauan, että saan myös vaimon innostumaan tänne muutosta.

Jokin Hämeenlinnassa vetää aina takaisin.

Miika Keskitalo sanoo kehyksessä että on mukana luomassa tänne kestävää ravintolakulttuuria

Hämeenlinnassa on paljon potentiaalia ja matkailu on yksi sen elinvoiman kivijaloista. Haluan olla tosissani mukana kehittämässä kaupungin ravintolakulttuuria ja rakentamassa ruuasta uudenlaista tukipilaria Hämeenlinnan matkailulle. Meillä on jo ainutlaatuisia vetovoimatekijöitä. Vielä kun saadaan kehitettyä lisää laadukkaita ravintola- ja majoituspalveluita niiden ympärille, on paketti kasassa.

Hämeenlinnassa hienoa on myös yhteisöllisyys – oli kyseessä sitten naapurit tai naapuriyritykset. Täällä ollaan herkemmin valmiina auttamaan muita. Muutaman vuoden Helsingissä asuneena kontrastin pääkaupunkiseudulle näkee selkeästi. 

Meillä on täällä omat kasvimaat ja metsät täynnä herkullisia raaka-aineita.”

Tällä hetkellä painamme pitkää päivää uuden ravintolan eteen. Jäljelle jäävä vapaa-aika kuluu lukemiseen ja uuden oppimiseen. Minua motivoivat myös kestävän ruuantuotannon teemat, joiden toteuttaminen on Hämeenlinnassa isolla kädellä mahdollista. Meillä on täällä omat kasvimaat ja metsät täynnä herkullisia raaka-aineita. Ja tietenkin Hämeenlinnan keskustankin läpi virtaava Vanajavesi, josta paikalliset kalastajat nostavat meille tuoretta kalaa.

Terveisin Miika

Ps. Löytyiskö sulle koti Hämeenlinnasta?


Tutustu Miikan ravintolamaailmaan

Ravinteli Vintti Facebook Instagram