Muuttajatarinat: Olli-Poika

Kaupunginjohtaja, historia- ja teknologianörtti, maailmankansalainen. Kahden lapsen isä. Muuttanut perheensä kanssa Tampereelta Hämeenlinnaan syksyllä 2021. Asuu omakotitalossa Ahveniston luonnonsuojelualueen läheisyydessä.

OLLI-POIKA

Minun Hämeenlinnani on ihmisenkokoinen.”

Minut toi Hämeenlinnaan luonnollisesti työni kaupunginjohtajana. Toisaalta lähdin ylipäänsä tavoittelemaan tehtävää, koska se piti sisällään Hämeenlinnan. Työ itsessään ei riitä, vaan sen tulee mahdollistaa mielekäs, hyvä elämä koko perheelle. Hämeenlinnassa tämä on mahdollista. Saimme sekä perheellemme luontevan, kaupunkimaisen asumismuodon että yhteyden lähiluontoon, joka täällä kirjaimellisesti on ihan lähellä. Myös Hämeenlinnan hyvä maine lapsiystävällisenä kaupunkina kantautui korviimme.

Hämeenlinna ei ole mikään välipysäkki Helsingin ja Tampereen välissä, vaan ihan oikea kaupunki. Oikeastaan voidaan sanoa, että täällä saat yhdessä kaupungissa kolmen kaupungin palvelut. Koko muu Suomi on hyvin saatavilla Hämeenlinnasta käsin.

Olli-Poika Parviainen kädessään kehys jossa lukee täältä mä sain uuden työn ja meille uuden kotikaupungin

Täällä saat yhdessä kaupungissa kolmen kaupungin palvelut.”

Uskon, että tulevaisuudessa tulemme olemaan merkittävä ”venttiilikaupunki” ylikasvaneen pääkaupunkiseudun asukasmäärille. Investoimmekin voimakkaasti esimerkiksi kouluihin ja monipuoliseen ja korkeatasoiseen asuntotarjontaan.

Hämeenlinnassa toteutuvat sekä hyvät puolet suurimpien asutuskeskusten läheisyydestä ja samaan aikaan hyvät puolet etäisyydestä niihin. Asumisessa joutuu tekemään vähemmän kompromisseja, ja kun perusasiat ovat kunnossa, on mahdollista elää laadukkaasti ja myös kestävästi ilmastonäkökulmat huomioiden.

terveisin Olli-Poika

Ps. Löytyiskö sulle koti Hämeenlinnasta?


Tutustu Olli-Poikaan tarkemmin hänen omilla verkkosivuillaan.