Muuttajatarinat: Sujuva arki houkuttelee Hämeenlinnaan

Hyvinkääläiset Susanne Salmiluoto, 23, ja Ville Sartesuo, 34, etsivät parhaillaan kotia Hämeenlinnasta. Suunnitelmissa on rakentaa yhteinen uusi arki Hämeenlinnaan, pyöräilymatkan päähän keskustasta. Uudelta kotikaupungiltaan he toivovat omaa rauhaa ja kaupungin vilskettä sopivassa suhteessa.

Susanne ja Ville ovat ottaneet pyörät mukaan saapuessaan tutustumaan Hämeenlinnaan. Miksipä ei, sillä pyöräily on luonteva ja vaivaton tapa hahmottaa kaupunkia, jossa etäisyydet ovat lyhyitä ja kaikki ihan lähellä.

– Hämeenlinnasta tulee jo heti asemalla tosi lämmin fiilis. Olen aina ollut vähän salaa ihastunut Hämeenlinnaan, enkä vähiten ympäröivien vesistöjen vuoksi. Tuntuu uskomattomalta, että täällä voi kävellä suoraan keskustasta kalastamaan, innokkaaksi kalamieheksi tunnustautuva Ville kertoo.

Jokelasta kotoisin olevalle Susannelle Hämeenlinna on entuudestaan vieraampi.

– Tosi kaunis kaupunki, Hämeenlinnalla on vahva oma persoona moneen muuhun kaupunkiin verrattuna, Susanne toteaa.

– Olin jostain syystä Goodmanissa ostoksilla samana päivänä kun tapasimme Villen kanssa, joten tavallaan ympyrä sulkeutuu Hämeenlinnaan muuton myötä.

Susanne ja Ville etsii uutta kotia lapsiystävälliseltä alueelta keskustan läheisyydestä. Myllymäki kiinnostaa eniten, tosin sopivan asunnon osuessa kohdalle myös muutkin alueet huomioidaan. Nelijalkaisten perheenjäsenien vuoksi toivelistalla on helppo kulkuetäisyys metsiin ja lenkkipoluille.

– 10- ja 7-vuotiaat tyttäreni asuvat Hämeenlinnassa, joten muuton myötä arki helpottuu ja voimme olla enemmän läsnä myös lasteni elämässä, Ville kertoo.

Hakusessa on aluksi vuokrakoti. Oman talon aika tulee myöhemmin.

– Meillä ei ole oikeastaan sen suurempia odotuksia tulevaan. Haaveilemme sujuvasta arjesta lähellä luontoa, mutta silti kaupungin palveluiden äärellä. Toivottavasti pääsemme vielä jonain päivänä kasvattamaan myös yhteisiä lapsia, 1,5 vuotta yhdessä viihtynyt pariskunta hymyilee.

Rauhallisen arkielämän ja lenkkeilyn vastapainoksi myös museot, ravintolat ja yöelämä vetää pariskuntaa puoleensa. Ville tekee vapaa-ajallaan musiikkia ja esiintyy rap-artisti Sartena. Susanne tykkää käydä shoppailemassa, kirjastossa ja kirppareilla.

– Meidän on jo pitkään pitänyt aloittaa jokin yhteinen harrastus, ehkä muutto Hämeenlinnaan antaa siihen kipinän!

Mies ja nainen katsovat toisiaan

Pariskunta etsii uuden kodin lisäksi myös töitä Hämeenlinnasta. Susanne on mielenterveys- ja päihdetyöhön suuntautunut lähihoitaja, Ville puolestaan ajoneuvoasentaja, joka on paiskinut töitä myös ajoneuvoyhdistelmän kuljettajana sekä rakennusalalla.

Tutustumispäivän yhteydessä he tapaavat myös Linnan Kehityksen työelämäasiantuntija Miia Raussin.

– Jos asenne ja motivaatio on kohdallaan, Hämeenlinnasta saa varmasti töitä. Tällä hetkellä etsimme erityisesti rakennusalan ammattilaisia sekä lähi- että sairaanhoitajia, Miia kertoo.

– Me PARKKI Business Parkin toimijat kartoitamme jatkuvasti alueen yritysten työvoimatarpeita ja pystymme tarvittaessa auttamaan vaikka täsmärekrytoinnissa. Muuttopäätöksen kanssa pohtivat saavat meiltä varmasti apuja työllistymiseen, opiskeluun ja yrittäjyyteen liittyvissä asioissa!