Muuttajatarinat: Tuomo

Puuseppä, perheenisä, remontoija. Rumpali. Muuttanut perheensä kanssa Helsingistä Hämeenlinnaan keväällä 2021. Asuu 50-luvun rintamamiestalossa, vain parin korttelin päässä Aulangon metsistä.

Minun Hämeenlinnani on kiintopiste elämäni tärkeiden asioiden keskellä.”

Olimme hiljalleen alkaneet vaimon kanssa miettimään, että Helsinki on vähän nähty. Meillä on mökki Lempäälässä ja tykätään käydä paljon Tampereella, joten uutta kotipaikkakuntaa katseltiin sujuvien kulkuyhteyksien päästä radan varrelta. Kerran mökkimatkalla päätimme pyörähtää Hämeenlinnassa ihan ajan kanssa, niin monta kertaa olimme ajaneet siitä motaria pitkin ohi. Sillä reissulla löysimme Hämeenlinnan ihan uusin silmin. Tuntui, että kaikki on tosi lähellä: sekä keskustan palvelut että toisaalta metsät ja luontoalueet. Tuli sellainen fiilis, että Hämeenlinnassa asuessa ei ole pelkoa tylsistymisestä. Myös hintataso miellytti suuresti.

Aika pian löydettiin kiinnostava 50-luvun rintamamiestalo Sairiosta, vain parin korttelin päästä Aulangon isoista metsistä. Ajoitus oli myös lasten kannalta täydellinen: vanhempi lapsi aloitti lukion ja nuorempi ekan luokan uudessa kaupungissa. Mietittiin, että nyt jos koskaan!

Tuomo Lehtinen käsissään kehys jossa lukee täällä mä voin rakentaa mun perheelle kiireettömän elämän.

Työni kannalta ajankäyttö on helpottunut huomattavasti. Helsingissä aikaa saattoi kulua puoli tuntia kehäkolmoselta keskustaan. Hämeenlinnassa puoli tuntia on huomattavasti laajempi alue ja täältä pääsen bänditreeneihin Helsinkiin käytännössä samassa ajassa kuin ennenkin.

Toisaalta Hämeenlinnasta löytyy paljon vanhaa rakennuskantaa ja työmahdollisuuksia. Työn ohessa remontoin parhaillaan omaa taloamme ja suunnittelen laajentavani ammattiosaamistani myös perinnerakentamisen puolelle. Puusepänverstas vaikkapa Kantolan alueella on myös haaveissa.

Ollaan asetuttu hyvin taloksi Hämeenlinnaan. Arkea helpottaa toki myös se, että eläkkeelle jäänyt anoppini tykästyi Hämeenlinnaan niin, että innostui muuttamaan tänne itsekin. Hämeenlinnassa päästiin eroon turhasta hektisyydestä ja voidaan elää arvojemme mukaista elämää.

Ps. Löytyiskö sulle koti Hämeenlinnasta?


Tutustu Tuomon maailmaan

Tuomo Lehtinen Custom Works | Facebook | Instagram