Muuttajatarinat: Ville

Muutosjohtaja, digitalisaatio- ja kiertotalousyrittäjä. Intohimoinen saunaharrastaja, kahden saunaseuran jäsen. Luontoliikkuja. Syntynyt Hämeenlinnassa. Asuu omakotitalossa Hämeenlinnan Myllymäessä sekä kerrostaloasunnossa Helsingin ytimessä.

Ville

Minun Hämeenlinnani on juureva.”

Juureni Hämeenlinnassa ovat vahvat. Olen syntynyt lähes näköetäisyyden päässä Hämeen linnasta ja asumme Myllymäessä kadulla, jonka varrella on asunut sukulaisiani jo yli sata vuotta sitten. Vaikka meillä on asunto myös Helsingissä, koti on silti Hämeenlinnassa.

Perustin ensimmäisen yritykseni Ambientia Groupin jo alle parikymppisenä. Yritystoiminnan näkökulmasta Hämeenlinnan sijainti on ihanteellinen, vaikka asiakkaat ovatkin pääasiassa pääkaupunkiseudulla. Radan varrella ja moottoriteiden risteyksessä liikkuminen on helppoa. Hämeenlinnasta on myös aina löytynyt osaavia ihmisiä töihin.

Olen monessa mukana. Erilaisten roolien – työn, luottamustehtävien, perheen ja harrastusten – asettaminen tasapainoon onnistuu parhaiten kahdella paikkakunnalla asumisen ansiosta. Kotona Hämeenlinnassa elellään satavuotiaassa puutalossa ja kaupunkiasunnolla taas vanhassa kerrostalojen pihapiirissä Helsingin ytimessä.

Ville Availa pitää kädessän kehystä jossa lukee mulla on asunto helsingissä ja koti hämeenlinnassa

Suosittelen kaikille vähintään yhtä kotia ja kesämökkiä Hämeenlinnasta!”

Hämeenlinnassa kaikki oleellinen – palvelut, harrastukset ja luonto – on ihan lähellä. Arvostan Hämeenlinnassa erityisesti sitä, että se on oikea kaupunki, joka myös näyttää kaupungilta: tietynlainen estetiikka, arkkitehtuuri, juuret ja historia ovat kaupunkikuvassa vahvasti läsnä.

Minulle on tärkeää, että Hämeenlinna menestyy taloudellisesti ja paikalliset yritykset kasvavat sekä kehittyvät. Toivon kaupunkiin aktiivisia vaikuttajahenkilöitä, jotka tuovat tullessaan enemmän isoja linjauksia ja vähemmän vaatimattomuutta. Monimuotoisen asumisen ja etätyöskentelyn yleistyminen avaavat varmasti monia ovia Hämeenlinnaan.

Vuosi sitten ostimme isosetäni rakentaman mökin Hämeenlinnasta Kankaistenjärven rannalta. Mökille ajaa 18 minuuttia ja pyöräilee 39 minuuttia. Sanoisin, että mökkimatkaksi aika kohtuullinen. Suosittelen kaikille vähintään yhtä kotia ja kesämökkiä Hämeenlinnasta!

terveisin Ville

Ps. Löytyiskö sulle koti Hämeenlinnasta?


Tutustu Villeen tarkemmin hänen omilla verkkosivuillaan.