Tarinoita lapsiystävällisestä Hämeenlinnasta: Kokemusraportti – viihtymistä puistoissa

Leikkipuisto Hirsimäessä

Tällä kertaa kirjoitan Hirsimäessä, tarkemmin Kuralassa sijaitsevasta leikkipuistosta. Leikkipuisto on hieman sivummalla ja lähistöllä asuvat siitä enemmän tietävät. Puisto on hetki sitten valmistunut ja hyvin monipuolinen. Itse tykkäsin viettää aikaa siellä menneenä kesänä sekä viime talvena. Puisto on myös pienen kävelymatkan päässä kotoa, minkä takia siellä tulee käytyä erityisen useasti.

Minussa on vielä lapsenmielisyyttä, jonka takia tykkään viettää aikaa puistoissa. Sen vuoksi oma fiilis puistossa on innokas ja rento. Puiston monipuolisuuden ansiosta sinne on kiva mennä ja siellä saan purettua ylimääräistä energiaa. Sään puolesta puistossa on mukavampi asioida, jos ei sada, koska siellä ei ole sateen suojia. Kesäiltoina ja päivinä aurinkoinen ilma lisää mukavuutta. Talvi-iltoina tumma taivas ja valkoinen lumi tuo oman hohtonsa.

Lapsiperheet pitävät paikasta ja usein siellä on päivisin lapsia leikkimässä. Myöhemmin iltaisin paikalla ei ole juuri ketään. Koirat ovat puiston alueella kiellettyjä, mutta ohikulkevilla lenkkipoluilla tassut juoksentelevat. Paikkaan ei liity minulla mitään suurempia erityisiä muistoja mutta siellä on monet hetket istuttu ja vietetty aikaa. Paikan sijainnin ja monipuolisuuden ansiosta menisin sinne uudestaan. Puistoa haluaisin suositella monille lapsiperheille, lapsille ja lapsenmielisille.

Töpinän kenttä

Kyseessä on hieman vanhempi Töpinänkentän leikkipuisto. Puisto sijaitsee Kuralassa ja siinä samassa on sekä hiekka- että nurmipohjainen urheilukenttä. Urheilukentälle tulee talveksi luistelukaukalo ja koko kenttä jäädytetään. Usein kulkiessani puiston ohi, käyn siellä kiipeilemässä tai keinumassa. Puisto ei ole kauhean suuri, mutta siellä on kuitenkin muutama kiva laite. En erityisemmin mene itse puistoon, mutta siellä poikkeaminen on kuitenkin kivaa. Joka kerta, kun olen puistoon poikennut, sää on ollut mieleen. Aurinkoinen ilma tekee kokemuksesta mukavamman, mutta pieni sade ei haittaa koska puisto on puiden suojassa. Välillä iltaisin ohi lenkkeillessäni puistossa on lähistön lapsia. Kentällä nuoret sekä aikuiset pelaavat erilaisia pallopelejä tai heittelevät frisbeekiekkoja ja koiria leikitetään kentän vieressä olevalla nurmialueella.

On ymmärrettävää, että koska puisto on vanhempi, kiipeilytelineet ja laitteet ovat hieman rapistuneempia. Puisto on kuitenkin palvellut hyvin tähän mennessä siellä asioivia. Puistoaluetta suosittelen kaikille, jotka pitävät hieman rauhallisemmasta puistokokemuksesta.

Tori ja Kirkkopuisto

Kesän loppupuolella kävin Kirkkopuistossa kävelemässä ja torilla sijaitsevalla kahvilalla viettämässä aikaa ja koostin siitä pienen kokemuskertomuksen.

Se on hienoa, kuinka kaunis aivan keskustan ytimessä sijaitseva tori ja sen läheisyydessä oleva Kirkkopuisto on. Torialueen sijainti helpottaa siellä liikkumista ja asioimista, sekä sinne on helppo päästä vaikka suoraan koulusta tai vierailijana rautatieasemalta. Kesäisin erilaiset kukka-asetelmat ja puut koristavat kauniilla väreillä puistoaluetta ja tekevät siitä entistäkin viihtyisämmän ajanviettopaikan. Kirkkopuistossa oleva suihkulähde on kiva vesielementti ja ainakin itseäni sen ääni rauhoittaa ja rentouttaa. Upean suihkulähteen lisäksi puistossa on myös muutamat merkkipatsaat.

Puistossa sää vaikuttaa huomattavasti olemiseen. Onneksi jälleen kerran sää suosi mentäessä ja puistosta sekä koko miljööstä sai kaiken irti. Sadesäällä vierailu ei ole varmasti yhtä miellyttävää, mutta onneksi kahvilan edustalla olevaan terassitelttaan pääsee sateelta karkuun. Kesäisin paikan ollessa suosittu niin töissä käyville kuin lomalaisille, paikalla on usein monia muita ihmisiä. Myös lapsiperheitä ilahduttamaan rakennettiin hiljattain leikkipuisto, jossa lapset saavat leikkiä vapaasti ja turvallisesti aidatun alueen ansiosta. Talviaikaan torin ala-laitaan on jäädytetty luistelualue. Se on vapaassa käytössä kaikille ja usein jää on luistelijoita täynnä. Pimeänaikaan siellä on myös kivaa luistella, sillä alueen yläpuolella menevät nätit väriketjuvalot, jotka valaisevat koko tilan ja tuovat ihanan elementin.

Jo monen vuoden ajan olemme perheeni sekä kavereiden kanssa torilla aikaa viettäneet. Ystävieni kanssa käymme usein kesäisin kahvilla tai jäätelöllä ja perheen kesken myös. Koulusta olemme myös torilla viettäneet tunteja ja jos ei koko tuntia, ainakin ohimennen siitä olemme kulkeneet. Kirkkopuiston laitamilla molemmin puolin on täysi-ikäisille anniskelualueet. Alueen monipuolisuuden vuoksi kaiken ikäisille ihmisille löytyy jotakin. Toria ja Kirkkopuistoa suosittelen ehdottomasti ihan jokaiselle vierailijalle. Eritoten kesäisin paikka on todella kaunis ja viihtyisä.

Kirjoittaja: Riina Nyman