Tarinoita lapsiystävällisestä Hämeenlinnasta: Nuorisovaltuustossa saa harjoitella elämän kannalta tärkeitä taitoja

”Olen aina ollut kiinnostunut vaikuttamisesta ja olin toiminut kouluni oppilaskunnassa jo jonkun aikaa ennen kuin löysin nuorisovaltuuston. Liityin Hämeenlinnan NuVaan syksyllä 2017 ja jatkoin NuVa-polkuani aina vuoteen 2022. Liittyessäni nuorisovaltuustoon, en oikeastaan tiennyt toiminnasta juurikaan mitään. Tiesin vain sen, että halusin oppia vaikuttamisesta ja siitä, miten voin itse vaikuttaa kaupunkimme asioihin.

Vuosien varrella olen toiminut nuorisovaltuustossa erilaisissa luottamustehtävissä, ja sitä kautta toiminta on antanut minulle paljon. Olen saanut paljon hyviä ystäviä ja loistavia kokemuksia. Olen oppinut vaikuttamisesta ja siinä samalla itsestäni uusia asioita. Olen päässyt mukaan vaikuttamaan asioihin ja tekemään asioita yhteisen hyvän puolesta.

Vaikken itse enää NuVan toiminnassa olekaan mukana, tiedän varmaksi sen, että oma haluni vaikuttaa ei vähene vaan vahvistuu. Nuorisovaltuustossa sain kannustavassa ilmapiirissä harjoitella elämän kannalta tärkeitä taitoja ja toivon, että kaikki, jotka NuVaan tulevaisuudessa liittyvät, voisivat kokea saman.”

Ida Stenvall, Nuorisovaltuuston jäsen vuosina 2017-2022 ja nuorisovaltuuston puheenjohtaja kaudella 2022

Nuorisovaltuusto myönteinen kunta logo
Nuorisovaltuustomyönteinen kunta -sertifikaatti on Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry:n syksyllä 2019 lanseeraama tunnustus kunnille, jotka edistävät kiitettävällä tavalla kunnan nuorten osallisuutta ja nuorisovaltuuston toimintamahdollisuuksia.
Hämeeenlinnan lapsiystävällinen kunta 10v logo