Työnhaun kesto laski Hämeenlinnassa touko-kesäkuussa

Työttömyyden kesto laski toukokuulta kesäkuulle kaikissa ikäluokissa. Työttömyyden virta yli 6 kuukauden työttömyyteen laski ajanjaksolla selvästi, myös virta pitkäaikaistyöttömyyteen laski hieman. Pitkäaikaistyöttömien määrä on laskenut viime joulukuusta lähtien.

Hämeenlinnan työttömyysaste oli kesäkuussa alempi kuin vastaavalla ajanjaksolla viime vuonna. Pieni nousu toukokuuhun verrattuna johtuu kausivaihtelusta, kuten oppilaitoksista valmistuneiden nuorten siirtymisestä työmarkkinoille. Työttömyysaste Hämeenlinnassa oli 10,5, mikä oli alempi kuin Hämeen ELY-keskuksen koko alueen työttömyysaste.

Moni työ etsii tekijäänsä. Avoimia uusia työpaikkoja on Hämeenlinnan alueella nyt enemmän kuin viime vuonna. Sen oikean löytyminen voi olla ihan lähellä.

Myös uusia työllistymisen palveluja on tarjolla monipuolisesti. Webinaarit ovat mainio maksuton tapa itse hankkia ajankohtaista tietoa ja vinkkejä työnhakuun liittyen. Kiinnostavia teemoja ja ajankohtaisia teemapaketteja löytyy koko syksylle. Esitteen ja lisää tietoa koko syksyn teemawebinaareista sekä niiden osallistumislinkit löydät täältä