Omatoiminen osaamisen kartoittaminen

Oman osaamisen kartoittaminen ja näkyväksi tekeminen on tärkeä osa työnhakuasi. Tunnistamalla osaamisesi ja vahvuutesi, pystyt paremmin yksilöimään mitä töitä voit hakea ja päivittää tietojen avulla työnhaun asiakirjasi ajan tasalle. Omaa osaamista pohtiessasi, muista, että osaamista karttuu työn ja koulutuksen lisäksi kaikissa arjen toiminnoissa ja harrastusten parissa.

Sivulta löytyvien linkkien kautta pääset työkalujen pariin, joiden avulla voit kartoittaa itsenäisesti omaa osaamistasi ja tehdä ammatinvalinnan testin. Muistathan, että testit ovat työkaluja kartoittamisen tueksi, eivätkä anna absoluuttisen oikeaa vastausta.

Sivuilla on myös linkit valtakunnallisen Koulutusneuvonnan ja Työmarkkinatorin ammattitieto sivuille, josta lisätietoja koulutukseen ja työnhakuun.

Työkaluja oman osaamisen pohtimiseksi

Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen sivuilla on paljon hyödynnettävää materiaalia oman osaamisen ja urasuunnan kartoittamiseen. Tässä nostona muutamia työkaluja, jotka löytyvät alla olevan linkin takaa ja joiden avulla voit itsenäisesti lähteä pohtimaan omaa osaamistasi; Osaamisen käsi, Kompassi työkirja, Osaamisen tie, Ossi työkalu, Unelmakarttani, Omat vahvuuteni.

https://www.jotpa.fi/fi/tietoa-meista/hankkeet-ja-projektit/osaaminen-nakyviin/tyokalut-ja-harjoitteet

AVO Ammatinvalintaohjelma

Millaiset asiat kiinnostavat sinua? Millaista työtä haluat tehdä? AVO on ammatin valinnassa auttava itsearviointitehtävien kokonaisuus. Kysymyksiimme vastaamalla pohdit tavoitteitasi ja löydät niitä vastaavia ammatteja.

https://asiointi.mol.fi/avo/responsive/front-page.xhtml

Koulutusneuvonta

Koulutusneuvonta on TE-palveluiden valtakunnallinen neuvontapalvelu, josta saat vastauksia koulutukseen hakeutumiseen, opintojen sisältöihin, etuuksiin ja ammatteihin liittyviin kysymyksiin

https://tyomarkkinatori.fi/info/valtakunnalliset-neuvontapalvelut/henkiloasiakkaan-neuvontapalvelut/koulutusneuvonta

Ammattitieto-palvelu

Ammattitieto on tarkoitettu kaikille työelämästä kiinnostuneille ja täältä löydät tietoa ammatinvalinnan ja urasuunnittelun tueksi. Ammattitiedosta löytyy ammattien ja ammattialojen kuvauksia, minkä lisäksi voit lukea eri ammateissa toimivien haastatteluja

https://tyomarkkinatori.fi/ammattitieto

 

Tarvetta henkilökohtaiselle palvelulle?

Halutessasi keskustella asioista tarkemmin tutustu ammatinvalinnan ja uraohjauksen palveluihin ja varaa aika sinulle sopivaan henkilökohtaiseen palveluun. https://www.hameenlinna.fi/kohdekortit/ammatinvalinta-ja-uraohjauspalvelu-hameenlinnan-seudun-kuntakokeilussa-hameenlinna-hattula-janakkala/