Retkeilijöitä Heinisulla Retkeilijöitä Heinisulla

Hämeenlinnasta löydät uniikkeja, liikuttavia luontokohteita jopa ihan keskustasta tai pienen matkan päässä kantakaupungista. Pitkospuille pääset parhaimmillaan viidessä minuutissa rautatieasemalta!

Aktiivinen Ahvenisto

Aurinkoinen kesäpäivä edessä? Tee kuten hämeenlinnalaiset – pakkaa uikkarit reppuun ja suuntaa kohti Ahveniston eli ”Apparan” Toimintapuiston ja luonnonsuojelualueen rantoja sekä harjuisia metsämaisemia! Ahvenistolla aktiivinen ulkoilupäivä kuluu nopeasti ja alue tarjoaa tekemistä kaikenikäisille aina seikkailupuistosta vuokrattaviin maastopyöriin ja sup-lautoihin.

Liikahda Ahvenistolle 

Luontoelämysten Aulanko

Luontoa, liikuntaa ja lumoavia maisemia! Aulangon alue nähtävyyksineen on Hämeenlinnan helmi, joka tarjoaa vierailijoilleen ainutlaatuisia luontoelämyksiä ja mahdollisuuksia aktiiviseen vapaa-ajan viettoon. Ei ihme, että Aulanko on inspiroinut taiteilijoita ja vetänyt puoleensa vierailijoita jo yli sadan vuoden ajan!

Liikahda Aulangolle 

Elämyksellinen Rantareitti

Noin kuuden kilometrin mittainen rantareitti on hämeenlinnalaisten yhteinen henkireikä, jota kiertää vuosittain jopa 200 000 reippailijaa. 13 eri puiston läpi kulkevalla rantareitillä historia on vahvasti läsnä ja sen moniulotteisuus tekee siitä taatusti yhden Suomen elämyksellisimmistä ulkoilureiteistä!

Liikahda Suomen elämyksellisimmälle Rantareitille 

Erähenkinen Evon retkeilyalue

Evon retkeilyalue on oiva kohde sekä päiväretkeä että pidempää vaellusta suunnittelevalle! Evolta löytyy reittivaihtoehtoja kaiken tasoisille patikoijille - eripituisia, pienten vesistöjen reunustamia luontopolkuja sekä yhteensä noin 70 km merkittyjä Ilvesreittejä.

Liikahda Evon retkeilyalueelle 

Hämeenlinnan monipuolinen tarjonta mahdollistaa sen, että voit viettää monta erilaista lomaa – saman loman aikana!

Klikkaa itsesi Sama loma-sivulle ja suunnittele oma kesälomasi Hämeenlinnassa!