Muuttajan blogi: Asuinalueet vuoroviikkovanhemman silmin, osa 2

Viimeksi kurkattiin moottoritien länsipuolen asuinalueisiin, nyt tehdään katselmus Hämeenlinnan itäpuolelle.

Itäpuoli on itselle huomattavasti haastavampi, koska en ole koskaan asunut “toisella puolella” moottoritietä. Mistähän se muuten johtuu, että yleensä ihmiset asuvat koko elämänsä vain toisella puolella kaupunkia? Itäinen Hämeenlinna on ihan älyttömän laaja, joten kurkataan nyt niihin asuinalueisiin, jotka minua tällä hetkellä houkuttelevat eniten.

Itseasiassa ensimmäinen asuinalue josta rupesin tällä kertaa katsomaan asuntoja, oli Ojoinen, joka kuuluu virallisesti pohjois/länsipuolen asuinalueeksi. Ojoinen on aivan keskustan kyljessä, Tampereen puolella Hämeenlinnaa. Ojoisilta on todella nopea siirtymä moottoritielle kuitenkin ilman, että kokee olevansa varsinaisesti moottoritien varressa. Sijainti keskustaan nähden on myös täydellinen. Etäisyyttä ei ole kuin muutaman hassu kilometri. Sen matkan pyöräilee tai kävelee helposti myös terassi-illan jälkeen. Hämeen linna maisemineen on käytännössä naapurissa. Ojoisilta löytyy myös eri hintaisia kerros-, rivi- ja omakotitaloja. Mitään uusia omakotitaloalueita siellä ei ole, mutta minun tapauksessani se ei ole ollenkaan miinus. Ojoisten kouluista olen kuullut myös tutuilta hyvää.

Itäinen puoli kiinnostaa minua eniten rautatieaseman sijainnin vuoksi. Olisi niin saakelin näppärää, jos olisi lyhyt kävelymatka rautatieasemalle. Toinen houkutteleva ja sydäntäni kutkuttava syy on Aulanko. Kukapa ei haluaisi asua Aulangon läheisyydessä? Näen sieluni silmin kuinka lenkkeilen Aulangon metsissä aamuauringon sarastaessa ja lataan itseeni metsän energiaa… Tosin lähivuosien lenkkeilytahtia katsottaessa tämä jäisi todennäköisesti nimenomaan mielikuvaksi, mutta saahan sitä ajatuksella leikkiä.

Edellisellä muuttokerralla kävimme katsomassa rivitaloneliötä Papinniitty/Idänpää -akselilta ja alueena se vaikuttaa oikein toimivalta, myös vuoroviikkovanhempien näkökulmasta. Alueella on molempien budjettiin sopivia asumisen muotoja ja se on sekä sijaintinsa että vaihtoehtojensa puitteissa verrattavissa länsipuolen suosikkiini, eli sairaalan lähialueeseen.

Oman kokemuksen puuttuessa kyselin ajatuksia Papinniitty/Idänpää – alueella asuvilta perheellisiltä tutuilta. Aulanko ja sijainti keskustaan nähden nousi odotetusti kärkeen, mutta lisäksi myös hyvät urheilumahdollisuudet (monta urheilukenttää ja uimarantaa lähituntumassa), sekä uudehko koulu. Alueella on paljon lapsiperheitä, joten lapsille löytyisi varmasti kavereita. Yritin kysellä myös niitä negatiivisia puolia, mutta niitä ei hirveästi löytynyt. Oikeastaan ainoat negatiiviset kommentit olivat etäisyys isoihin ruokakauppoihin ja mikäli lapset sattuvat hurahtamaan jääkiekkoon, olisi halli täysin toisella puolella kaupunkia. Minulle plussaa tässä alueessa on myös sijainti Lahteen nähden, jossa tulee vierailtua tällä hetkellä todella tiuhaan.

Lahdesta puheenollen, kun Idänpäästä jatketaan vähän matkaa eteenpäin, päästään vanhalle asuntomessualueelle Harvoilanmäelle ja sen vieressä olevaan Siiriin. Nämä alueet ovat todella kauniita omakotitaloalueita (taitaa sieltä muutama rivarikin löytyä), mutta alueet menevät pääsääntöisesti tämän vuoroviikkovanhemman budjetin yli, joten en viitsi kiusata itseäni tutkimalla aluetta sen tarkemmin. Lohduttaudun myös sillä faktalla, että alue on makuuni ihan himppasen syrjässä. Vaikka jälleen kerran keskustaan on oikeasti vain kuutisen kilometriä.

Ehdottomasti tutustumisen arvoisia alueita vuoroviikkovanhemman näkökulmasta ovat myös Hämeenlinnan eteläpuolella sijaitsevat Harviala, Käikälä ja Tarvasmäen alue. Näillä alueilla ei ole hirveästi vuokra-asumista, mutta hintataso on mahdollinen myös yhden aikuisen taloudelle. Alue on käytännössä kokonaan perheiden asuttamaa rivi- ja omakotitaloaluetta, joten varmasti myös tältä alueelta löytyisi leikkikavereita. (Viime postauksen perusteella sain muuten vinkin, että myös Harvialassa voi törmätä hevosiin.) Ainoa miinus tulee hieman syrjäisestä sijainnista. Tosin tämähän on aina siitä kiinni mihin suuntaan itse tulee matkanneeksi!

Suosikkini itäpuolen vaihtoehdosta on siis Papinniitty/Idänpää -alue perustuen puhtaasti sen näppärään sijaintiin ja kavereiden luomaan mielikuvaan alueesta.

Seuraavassa kirjoituksessa piipahdetaan Hämeenlinnan pitäjiin, jotka tarjoavat monia mahdollisuuksia maaseutumaisen asumisen ystäville.

Muuttaisitko Hämeenlinnaan? – katso täältä perustelut miksi!

Lue edellinen Muuttajan blogi: Asuinalueet vuoroviikkovanhemman silmin osa 1

Pitkähiuksinen nainen seisoo kädet puuskassa katsoen kameraan.

Tuuli-Elina on yrittäjä, juontaja ja vuoroviikkovanhempi, joka suuntaa muuttoauton nokan Hämeenlinnaan jo kolmatta kertaa.

Seuraa Tuuli-Elinaa Instagramissa
Lue Tuuli-Elinan Sanoinko sen ääneen? -blogia