Kokoaan suuremmasta Hämeenlinnasta löytyy nähtävää ja koettavaa niin historian- ja kulttuurinnälkäisille kuin upeiden luonto- ja liikuntakohteiden ystäville. Koostimme ryhmille esimerkkejä retkipäivistä, jotka on helposti muokattavissa ryhmän tarpeiden mukaan.

 

Hämeenlinna tutuksi

Tervetuloa tutustumaan Suomen vanhimman sisämaakaupungin historiaan ja nykypäivään. Vieraile Hämeen keskiaikaisessa linnassa ja tutustu opastetulla kiertoajelulla kantakaupungin keskeisiin nähtävyyksiin sekä ihastele Aulangon puistometsän ihmeitä ja upeita kansallismaisemia.

Tutustu Hämeenlinna tutuksi  

Sibeliuksen jäljillä

Kansallissäveltäjämme Jean Sibelius syntyi ja varttui nuoreksi mieheksi Hämeenlinnassa. Opastetun kävelykierroksen aikana astelette Sibeliuksen jäljillä ja saatte ainutlaatuisen kokonaiskuvan säveltäjän lapsuuden idyllisistä maisemista ja nuoruuden värikkäistä vaiheista.

Tutustu Sibeliuksen jäljillä  

Ihastu Iittalaan

Hämeenlinnan Iittala tunnetaan käsityön, muotoilun ja taiteen kylänä, jossa vierailee vuosittain yli 100.000 kotimaista ja kansainvälistä kävijää. Tutustu suomalaisen lasimuotoilun menestystarinaan ja seuraa lasinpuhaltajia työssään Iittalan lasitehtaalla.

Tutustu Ihastu Iittalaan  

TOP 10 nähtävyydet Hämeenlinnassa

Tutustu suosituimpiin käyntikohteisiin 

Piipahda pitäjiin

Hämeenlinnan vireät pitäjät Hauho, Kalvola, Lammi, Renko ja Tuulos ovat erinomaisia päivä- tai viikonloppuretkikohteita lähimatkailun ystäville.

Tutustu pitäjiin  

Keskiaikaiset kivikirkot

Keskiaikaiset kivikirkot ja kotimaiset pyhiinvaellusreitit ovat tämän kesän trendikkäin matkailukohde! Tiesitkö, että maailmankuulu pyhiinvaellusreitti Santiago de Compostela yltää aina Hämeenlinnan Renkoon saakka?

Tutustu keskiaikaisiin kivikirkkohin ja pyhiinvaellusreitteihin 

Ravintolapalvelut ryhmille

Etsitkö ryhmällesi ruokapaikkaa? Teimme koosteen ravintoloista, joihin mahtuu ruokailemaan isompikin ryhmä.

Ravintolapalvelut ryhmille 

Katso lisää vinkkejä kiinnostavista käyntikohteista

Näe ja koe kaikki kohteet