Yrittäjätarinat: Oma SP

Hämeenlinnan keskusta ei ole Jonkun Muun asia, vaan me hämeenlinnalaiset luomme keskustan elävyyden omilla valinnoillamme, ihan joka päivä. Tee siis itse niin kuin haluaisit jonkun muun tekevän! Nostamme tarinoilla esiin Hämeenlinnan keskustan palveluja osana valtakunnallista ”Koe kaupunki ja sen ainutlaatuinen keskusta” –kampanjaa.

Hämeenlinnan keskustassa sijaitseva OmaSP on Suomen suurin säästöpankki, jonka valttikortti on henkilökohtainen palvelu. Pankki palvelee kaikkia, mutta erityisesti ikäihmiset ja yrittäjät ovat sydäntä lähellä.

 ”Minulle todella tärkeää on se, että OmaSP:n omistavat säätiöt”, kertoo säästöpankin palvelupäällikkö Anu Iso-Kokkila-Vähänen. ”Käytännössä se näkyy siinä, että säätiöiden kautta tehdään hyväntekeväisyyttä ja jaetaan avustuksia. Emme siis ole vain kylmä liikepankki.”

Nainen tekee töitä tietokoneella.

OmaSP haluaa olla lähellä ja läsnä kaupungin elämässä: on tarjottu kesätyömahdollisuuksia nuorille yhteistyössä 4H:n kanssa, hankittu sairaalalle hengityskone, osallistutaan projekteihin ja ollaan paikalla torin tapahtumissa. Sijainti torin kulmalla takaa sen, että OmaSP on myös fyysisesti saavutettavissa ja sinne on helppo tulla.

”Pankki henkilöityy paljon työntekijöihin”, Anu tuumaa. ”Siksi me haluamme olla täällä ihmisinä ihmisiä varten.”