llmiöennusteita Taidevaltakunta ’24 -biennaalin taiteilijoilta

Taidevaltakunta on kutsunut eri alojen asiantuntijoita tekemään omat ilmiöennusteensa ja pohtimaan minkälaisessa maailmassa elämme vuonna 2050. Samalla on pyydetty arvioimaan millainen rooli taiteella ja taiteilijalla voi olla tulevaisuudessa. Nyt myös osa Taidevaltakunta ’24 -biennaalin taiteilijoista on sanoittanut omat ilmiöennusteensa.

Biennaalitaiteilijoiden ilmiöennusteita julkaistaan torstaisin heinäkuun 2024 aikana YouTubessa Hämeenlinnan taidemuseon kanavalla.

Taiteililjoiden ilmiöennusteissa esille nousee muun muassa ylikulutus, teköäly sekä yhteistyö muiden lajien kanssa. ”Usko ihmiseen on silti säilynyt: jotenkin sitä uskoo, että ihmiskunnalla on edelleen tahtotila tehdä eettisesti oikeita päätöksiä ja ekologisesti oikeita ratkaisuja”, toteaa omassa ilmiöennusteessaan Mari Järventausta-Lindertz.

Taidevaltakunta ’24 -biennaalitaiteilijoiden ilmiöennusteiden julkaisuaikataulu:

  • 4.7. Mari Järventausta-Lindertz, Hanna Oinonen, Sauli Suomela
  • 11.7. Tuuli Autio, Johanna Rotko, Outimaija Hakala
  • 18.7. Mäki-Nevala & Mottisenkangas, Anni Honkajuuri, Kimmo Ylönen
  • 25.7. Jussi Lautu, Liina Aalto-Setälä

Vuotta 2050 ovat ilmiöennusteissaan aiemmin visioineet kansanedustaja Pekka Haavisto, teknologiastrategisti Rachel Coldicutt OBE, taiteilija ja tutkija Antti Majava sekä meribiologi Sari Tolvanen. Heidän ilmiöennusteensa ovat myös katsottavissa Hämeenlinnan taidemuseon YouTube-kanavalla.

Lue lisää: Taidevaltakunnan ilmiöennusteissa pohditaan, millaisessa maailmassa elämme vuonna 2050 – Taidevaltakunta

Hämeenlinnan taidemuseo, Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva ja Tampereen taidemuseo toteuttavat Taidevaltakunta-biennaalin yhteistyössä osana seudullisen vastuumuseon taidemuseotehtävää. Kahden vuoden välein toteutettava kuvataiteen biennaali vuorottelee eri maakunnissa. Ensimmäinen biennaali nähdään Hämeenlinnassa ja Kanta-Hämeessä 2024. Tampereelle ja Pirkanmaalle biennaali levittäytyy 2026 ja vuonna 2028 Lahteen ja Päijät-Hämeeseen.

Taidevaltakuntakunta ‘24 -biennaali on saanut Museoviraston valtionavustusta ja Alfred Kordelinin säätiön apurahan.