Joukkoliikenteen lippu- ja maksujärjestelmä Waltti otettiin käyttöön Hämeenlinnan seudulla 11.8.2016 alkaen. Ensimmäisenä siirryttiin vyöhykepohjaiseen hinnoitteluun ja lipputuotteista otettiin käyttöön kertaliput, peruskoululaisten liput sekä 2. asteen opiskelijoiden koulumatkatukiliput. Kausi- ja arvoliput tulivat käyttöön 19.9.2016.

Täältä löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Vyöhykkeet ja vaihto-oikeus

Waltissa seutu on jaettu kolmeen maksuvyöhykkeeseen: A, B ja C. Tutustu vyöhykkeisiin tästä.

Matkustettaessa yhden tai kahden vyöhykkeen sisällä on bussista toiseen vaihtaminen maksutonta 45 minuutin ajan ja kolmen vyöhykkeen matkoissa 60 minuutin ajan. 

 

Lipputyypit ja alennukset

Hämeenlinnan seudulla käytössä olevat lipputyypit ovat kerta-, arvo- ja kausiliput.

Kertalippu ostetaan kuljettajalta käteisellä joko yhden, kahden tai kolmen vyöhykkeen matkalle.

Arvolippu tarkoittaa Waltti-matkakortille ladattua rahaa eli arvoa, jolla matka maksetaan bussissa. Arvoa voi käyttää samalta matkakortilta eri vyöhykkeiden matkoihin eikä arvo vanhene.

Kausilipulla saa matkustaa rajattoman määrän matkoja voimassaoloaikana. Voimassaoloaika voi olla 30, 90 tai 180 vuorokautta.

Arvokortilla tehty aikuisten matka on 30 % halvempi kuin kertalippumatka. Lastenlipun alennus on 50 % kerta- ja arvolipuissa verrattuna aikuisten kertalipun hintaan. Kausilipuissa lastenlipun alennus on 30 % verrattuna aikuisten kausilipun hintaan.

Tutustu lippuihin ja hintoihin tästä.

Lippujen ostaminen

Palvelupiste Kastelli on Waltin asiakaspalvelupiste. Palvelupiste Kastellissa lisälataamisen palvelumaksu on 1 €.

Palvelupiste Kastelli

Raatihuoneenkatu 11, katutaso

13100 Hämeenlinna

avoinna ma-pe 9-16 

puh. 03 621 3370

Waltin nettilatauspalveluun pääset tästä.  Kun lippu on ostettu verkkopalvelusta klo 20:00 mennessä edellisenä iltana, lippu on pääsääntöisesti ladattavissa linja-auton rahastuslaitteelta seuraavana aamuna. Tämän jälkeen liput ovat ladattavissa 14 kalenteripäivän ajan ostoksentekemisestä. Tutustu matkustusehtoihin tästä.

Linja-autossa lisälataamisen palvelumaksu on 2 €. 

Waltti on valtakunnallinen lippujärjestelmä

Waltti on valtakunnallinen joukkoliikenneviranomaisten yhteinen lippu- ja maksujärjestelmä, jonka tulevaisuuden visiona on toimia kaikilla Suomen kaupunkiseuduilla. Lue lisää valtakunnallisesta Waltista...

Briefly in English

Hämeenlinna region's public transportation system had a ticket system change in August 2016. The new system is called Waltti. With the new Waltti system public transportation prices are based on travel zones, not the kilometres travelled. Single tickets, season and value tickets are available. Read more about Waltti.

Viimeksi muokattu: 13.11.2017