Moni asia muuttuu

Uuteen joukkoliikenteen lippujärjestelmään eli Walttiin alettiin siirtyä Hämeenlinnan seudulla 11.8.2016 alkaen. Ensimmäisenä siirryttiin vyöhykepohjaiseen hinnoitteluun ja lipputuotteista otettiin käyttöön kertaliput, peruskoululaisten liput sekä 2. asteen opiskelijoiden koulumatkatukiliput. Kausi- ja arvoliput tulivat käyttöön 19.9.2016.

Täältä löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Waltti-kertaliput käyttöön 11.8.2016

Kertalippu ostetaan kuljettajalta käteisellä. Kerro kuljettajalle matkustatko yhden, kahden vai kolmen vyöhykkeen matkan. Lippu on henkilökohtainen. Bussista toiseen vaihtaminen on maksutonta yhden ja kahden vyöhykkeen alueella 45 minuutin ajan ja kolmen vyöhykkeen alueella 60 minuutin ajan. 0-6-vuotiaat matkustavat ilmaiseksi maksavan matkustajan kanssa ja yksin matkustava alle 7-vuotias lasten lipun hinnalla.

Kertalippu                                aikuiset           lapset (7-16 v)

Yksi vyöhyke (A, B tai C)              3,40 €            1,70 €    

Kaksi vyöhykettä (AB tai BC)        5,00 €            2,50 €

Kolme vyöhykettä (ABC)              6,80 €            3,40 €

Vyöhykkeet ja vaihto-oikeus

Kilometrihinnoittelusta siirrytään vyöhykehinnoitteluun. Waltissa seutu jaetaan kolmeen maksuvyöhykkeeseen: A, B ja C. Tutustu vyöhykkeisiin tästä.

Matkustettaessa yhden tai kahden vyöhykkeen sisällä on bussista toiseen vaihtaminen maksutonta 45 minuutin ajan ja kolmen vyöhykkeen matkoissa 60 minuutin ajan. 

 

Lipputyypit ja alennukset

Hämeenlinnan seudulla käyttöön otettavat lipputyypit ovat kerta-, arvo- ja kausiliput. Kertalippu ostetaan kuljettajalta käteisellä joko yhden, kahden tai kolmen vyöhykkeen matkalle.

Arvolippu tarkoittaa Waltti-kortille ladattua rahaa eli arvoa, jolla matka maksetaan bussissa. Arvoa voi käyttää samalta kortilta eri vyöhykkeiden matkoihin eikä arvo vanhene.

Kausilipulla saa matkustaa rajattoman määrän matkoja voimassaoloaikana. Voimassaoloaika voi olla 30, 90 tai 180 vuorokautta.

Arvokortilla tehty aikuisten matka on 30 % halvempi kuin kertalippumatka. Lastenlipun alennus on 50 % kerta- ja arvolipuissa verrattuna aikuisten kertalipun hintaan. Kausilipuissa lastenlipun alennus on 30 % verrattuna aikuisten kausilipun hintaan.

Tutustu lippuihin ja hintoihin tästä.

Lippujen ostaminen

Kertaliput tulivat myyntiin 11.8.2016 linja-autoissa.

Kausi- ja arvoliput tulivat käyttöön 19.9.2016.

Palvelupiste Kastelli on Waltin asiakaspalvelupiste 1.8.2016 alkaen. 

Palvelupiste Kastelli

Raatihuoneenkatu 11, katutaso

13100 Hämeenlinna

avoinna ma-pe 9-16 

puh. 03 621 3370

Waltin nettilatauspalveluun pääset tästä.  Kun lippu on ostettu verkkopalvelusta klo 20:00 mennessä edellisenä iltana, lippu on pääsääntöisesti ladattavissa linja-auton rahastuslaitteelta seuraavana aamuna. Tämän jälkeen liput ovat ladattavissa 14 kalenteripäivän ajan ostoksentekemisestä. Tutustu matkustusehtoihin tästä.

Waltti on valtakunnallinen lippujärjestelmä

Waltti on valtakunnallinen joukkoliikenneviranomaisten yhteinen lippu- ja maksujärjestelmä, jonka tulevaisuuden visiona on toimia kaikilla Suomen kaupunkiseuduilla. Lue lisää valtakunnallisesta Waltista...

Briefly in English

Hämeenlinna region's public transportation system had a ticket system change in August 2016. The new system is called Waltti. With the new Waltti system public transportation prices are based on travel zones, not the kilometres travelled. Single tickets, season and value tickets are available. Read more about Waltti.

Asiasanat: liput, matkaliput, Waltti
Viimeksi muokattu: 11.1.2017