Hämeenlinnan seudulla on käytössä lippu- ja maksujärjestelmä Waltti. 

Täältä löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Vyöhykkeet ja vaihto-oikeus

Waltissa seutu on jaettu kolmeen maksuvyöhykkeeseen: A, B ja C. Tutustu vyöhykkeisiin tästä.

Matkustettaessa yhden tai kahden vyöhykkeen sisällä on bussista toiseen vaihtaminen maksutonta 45 minuutin ajan ja kolmen vyöhykkeen matkoissa 60 minuutin ajan. 

 

Lipputyypit ja alennukset

Hämeenlinnan seudulla käytössä olevat lipputyypit ovat kerta-, arvo- ja kausiliput.

Kertalippu ostetaan kuljettajalta käteisellä joko yhden, kahden tai kolmen vyöhykkeen matkalle.

Arvolippu tarkoittaa Waltti-matkakortille ladattua rahaa eli arvoa, jolla matka maksetaan bussissa. Arvoa voi käyttää samalta matkakortilta eri vyöhykkeiden matkoihin eikä arvo vanhene.

Kausilipulla saa matkustaa rajattoman määrän matkoja voimassaoloaikana. Voimassaoloaika voi olla 30, 90 tai 180 vuorokautta.

Arvokortilla tehty aikuisten matka on 30 % halvempi kuin kertalippumatka. Lastenlipun alennus on 50 % kerta- ja arvolipuissa verrattuna aikuisten kertalipun hintaan. Kausilipuissa lastenlipun alennus on 30 % verrattuna aikuisten kausilipun hintaan.

Tutustu lippuihin ja hintoihin tästä.

Lippujen ostaminen

Helpointa on ladata kortille lisää aikaa tai rahaa verkossa Waltti-kaupassa. 

Palvelupiste Kastelli on Waltin asiakaspalvelupiste. Palvelupiste Kastellissa lisälataamisen palvelumaksu on 1 €.

Palvelupiste Kastelli
Palokunnankatu 16, Hämeenlinna 
avoinna ma-pe 9-16
puh. 03 621 3370

Kun lippu on ostettu verkkopalvelusta klo 20:00 mennessä edellisenä iltana, lippu on pääsääntöisesti ladattavissa linja-auton rahastuslaitteelta seuraavana aamuna. Tämän jälkeen liput ovat ladattavissa 14 kalenteripäivän ajan ostoksen tekemisestä. Tutustu matkustusehtoihin tästä.

Myös linja-autossa voi lisäladata Waltti-matkakorttia (palvelumaksu linja-autossa on 2 €). 

Waltti on valtakunnallinen lippujärjestelmä

Waltti on valtakunnallinen joukkoliikenneviranomaisten yhteinen lippu- ja maksujärjestelmä, jonka tulevaisuuden visiona on toimia kaikilla Suomen kaupunkiseuduilla. Waltti otettiin käyttöön Hämeenlinnan seudulla syksyllä 2016. Lue lisää valtakunnallisesta Waltista...

Briefly in English

Hämeenlinna region's public transportation system had a ticket system change in August 2016. The system is called Waltti. With Waltti system public transportation prices are based on travel zones, not the kilometres travelled. Single tickets, season and value tickets are available. Read more about Waltti.

Viimeksi muokattu: 20.11.2018