Sähköisen kirjastokortin saat käyttöön Finnan kautta

Hämeenlinnan kaupungilla on ollut vuodesta 2020 ollut käytössä Hämeenlinna Taskussa -palvelu, jossa on tiivistetysti kaupungin palveluja, tiedotteita, tapahtumia sekä sähköinen kirjastokortti.

Hämeenlinna taskussa –palvelun jatkokehittämisen mahdollisuuksia on viime syksynä arvioitu ja tehty vertailua muiden kaupunkien vastaaviin sovelluksiin ja palveluihin. Tällä hetkellä Taskun käyttäjämäärä on vain muutamia satoja henkilöitä kuukaudessa.

Lisäksi palvelu on muotoilultaan ja tekniikaltaan vanhentunut, sitä ei löydy sovelluskaupoista, koska se on kehitetty PWA-tekniikalla ja siinä ei ole linkitystä kaupalliseen toimintaan.

Taskun lakkauttamisesta päätti kaupungin johtoryhmä 6.11.2023 kokouksessaan.

Palvelu toimii 28.2.2024 saakka.

Sähköisen kirjastokortin saa käyttöönsä Finnan kautta

Eniten Taskussa on käytetty sähköistä kirjastokorttia, mutta kirjastokortti voidaan jatkossa ottaa käyttöön Finnan kautta. Katso ohjeet kirjaston sivulta kuinka otat sähköisen kortin käyttöön.

Hämeen ilvesreitti, jota yksittäiset käyttäjät ovat Taskun kautta käyttäneet käyttäneet, löytyy kokonaisuudessaan osoitteesta https://lipas.fi/liikuntapaikat. Hakemalla ”Hämeen ilvesreitti” näkee reitin kartalla kokonaisuudessaan. 

Digitalisaatio on tärkeä osa Hämeenlinnan kehittämistä

Digitalisaatio on osana kaikkea kehittämistä, kuten esim. hiilineutraalin Hämeenlinnan tavoitetta.

Tutustu kaupungin digitiekarttoihin: Hämeenlinnan kaupungin digitavoitteet ja -teemat 2022-2025

Digitiekartoissa on lyhyt kuvaus kyseisen toimialan käynnissä olevista digikehittämishankkeista:

Tulevaisuudessa kaupungilla voi olla tarvetta apille, jossa olisi mm. kaupallista toimintaa, mutta tässä hetkessä näkymä on, että nykyistä sovellusta ei kannata kehittää eteenpäin.

Jos myöhemmin päädytään kehittämään uusi sovellus, kokemukset Taskusta hyödynnetään kehittämisessä.