Hämeenlinnan kaupunginmuseon kävijäluvut nousivat

Maasta se pienikin ponnistaa! Hämeenlinnan kaupunginmuseossa vieraili 30 800 kävijää vuonna 2023. Kävijäluku voi tuntua vaatimattomalta, mutta se on kuitenkin noin yli 50 % suurempi kuin edellisen vuoden kävijämäärä.

Kävijöiden määrän lisääntyminen nähtiin jo kesällä ja ”Heljä Liukko-Sundström – Kotiemme keramiikkataitelija” -näyttely vauhditti museokäyntejä edelleen syksyllä. Kiinnostusta herättivätkin Heljä Liukko-Sundströmin näyttelyn lisäksi erityisesti Palanderin talon joulu sekä uusi tapahtumamme Palanderin talon kekri. Museokohteista Museo Skogsterissa vieraili 15 897 kävijää, Palanderin talossa 6 511 ja Sibeliuksen syntymäkodissa 7 987 kävijää.

Museo Skogsterin tähänastinen kävijäennätys, 17 138, on vuodelta 2019, jolloin museossa sai vielä vierailla ilmaiseksi. Tuolloin kokonaiskävijämäärä museokohteissamme oli 31 333 kävijää. Tällä kertaa kokonaisennätyksen saavuttamisesta jäi puuttumaan reilut 500 kävijää ja Museo Skogsterin ennätys jäi noin 1 200 kävijän päähän. Museokorttia käytettiin Hämeenlinnan kaupunginmuseon vierailijoiden keskuudessa 2023 taas edellisvuotta enemmän.

Museon erikoisluennot kiinnostivat

Raatihuoneella järjestämämme erikoisluennot kiinnostivat hyvin yleisöä. Luennoilla kuultiin esimerkiksi Tutankhamonin haudan uusimmista tutkimustuloksista ja keskiajan elämästä. Osa puhujista veti salin täyteen.

Museokohteiden ja tapahtumien loppukiri ei aivan riittänyt ennätyksiin, mutta museonjohtaja Tuija-Liisa Soininen katsoo, että lähtötilanne vuoteen 2024 on hyvä. Kaupunginmuseon kaikkien kohteiden yhteistavoite vuodelle 2024 on 35 000 kävijää. Erityisesti tänä vuonna selvitetään, miten Palanderin talon ja Sibeliuksen syntymäkodin näyttelyuudistukset vaikuttavat kävijäkokemukseen ja -lukuihin. 

Lisätietoja: 

Kaupunginmuseon verkkosivut