Hämeenlinnan kaupunki sai ystävyyskaupungin Ukrainasta

Hämeenlinnan kaupunki solmi tänään 31.1.2024 ystävyyskaupunkisopimuksen ukrainalaisen Sumyn kaupungin kanssa. Sumy on maakuntansa keskuskaupunki. Yhteistyön tavoitteena on pitkäjänteinen ja monipuolinen kaupunkikumppanuus.

Hämeenlinna ja Sumy allekirjoittivat tänään verkossa Teams-tapaamisen välityksellä ystävyyskaupunkisopimuksen.

Sopimuksen allekirjoittivat Hämeenlinnan kaupunginjohtaja Olli-Poika Parviainen ja Sumyn kaupungin edustajat Oleksiy Drozdenko ja Artem Kobzar sekä Ukrainan Suomen suurlähettiläs Olga Dibrova.

”Ystävyyskaupunkitoiminta puoltaa paikkaansa erityisesti silloin, kun tavoiteena on monialainen kansalaisyhteiskunnan yhteistyön rakentaminen. Nyt solmittu sopimus täydentää omalta pieneltä osaltaan myös Suomen kansallista linjaa maidemme välisten suhteiden tiivistämisestä”, toteaa kaupunginjohtaja Olli-Poika Parviainen.

Maisemakuva Sumyn ystävyyskaupungista Ukrainasta.

Sumy on jatkuvien sotatoimien kohteena

Sumy on noin 256 000 asukkaan kaupunki Ukrainan koillisosassa, Psel-joen rannalla. Sumyn kaupunki on myös Sumyn alueen hallinnollinen keskus ja siellä sijaitsee mm. Sumyn valtionyliopisto, Ukrainan pankkiakatemia ja Sumyn kansallinen maataloustieteellinen yliopisto. Kaupunki on kärsinyt merkittävästi Venäjän aloitettua hyökkäyssodan 24. helmikuuta 2022. Sumyn alue on ollut jatkuvien sotatoimien kohteena. Tästä Sumyn verkkosivuille.

Hämeenlinnan kaupungilla on tällä hetkellä 12 virallista ystävyyskaupunkia. Edellinen sopimus on vuodelta 2019 italialaisen Luccan kaupungin kanssa.

Hämeenlinnan kaupunginhallitus käsitteli asian 18.12.2023 kokouksessaan. Katso kokouksen pöytäkirja verkkopalvelustamme.