Hämeenlinnan taidemuseon taiteilijakierros 17.2. ja 14.2. vietettävän ystävänpäivän tarjous

Hämeenlinnan taidemuseon Ajan syyt: Suomen Puupiirtäjien Seura 10 vuotta -näyttelyssä järjestetään lauantaina 17.2.2024 klo 14 taiteilijakierros kahden näyttelyn taiteilijan kanssa. Keskustelukierroksella taiteilijat Sanna Horvath ja Outi Koivisto avaavat teostensa taustoja ja puupiirrosta tekotapana.

Kuvataiteilija Sanna Horvath työskentelee pääasiassa painetun taiteen puupiirrostekniikan metodein sekä vaihtuvin installaation ja taidegrafiikan keinoin. Hänen teemansa käsittelevät identiteetin kehitystä ja ihmisen luoman maailman rinnakkaisuutta orgaaniseen. Horvathin teoksissa haptisuus on avainasemassa. ”Estetiikkaani määrittäviä sanoja ovat yksityiskohdat, keskittyminen ja aika.”

Kuvataiteilija Outi Koivisto käyttää osassa töistään puupiirroslaattaa maalauksen tavoin, toisinaan taas hierrevedoksien pohjana. Hän on kiinnostunut jäljestä, jota laatta, kaiverrukset sekä paperille painaminen tuottavat. Painamisen jälki on lopulta aina yllätys tai tuo mukanaan sattumia. Koivisto antaa jäljen johdattaa työskentelyä. Hänen teoksensa ovat uniikkeja, sarjallisuutta teoksiin tulee lähinnä käsitteellisesti kuten installaatioon laatan jälkiä toistaessa.

Tutustu tarkemmin Ajan syyt: Suomen Puupiirtäjien Seura 10 vuotta -näyttelyyn

Ystävänpäivänä museokäynti puoleen hintaan

Hämeenlinnan taidemuseo tarjoaa 14.2.2024 ystävänpäivän kunniaksi pääsyliput puoleen hintaan. Museokortilla vieraileva voi ystävänpäivänä tuoda läheisen mukanaan ilmaiseksi museon näyttelyihin. Museossa on 14.2. esillä Camilla Vuorenmaan Joustava sydän -näyttely Engel-rakennuksessa ja Ajan syyt: Suomen Puupiirtäjien Seura 10 vuotta -näyttely Lohrmann-rakennuksessa.

Museokaupasta voi hankkia samalla käynnillä muistamiset läheiselle. Ystävänpäivän tarjouksena -20% alennusta kirjepaperiseteistä, sulkakynistä, kahvipaketeista sekä Kultasuklaan suklaalevyistä. Tarjoukset ovat voimassa museon aukioloaikana ke 14.2.2024 klo 11–18.

Hämeenlinnan taidemuseo
Viipurintie 2
13200 Hämeenlinna
Hämeenlinnan taidemuseo (hameenlinnantaidemuseo.fi)