Keskustelut Postin logistiikkakeskuksen sijoittumisesta Hämeenlinnaan jatkuvat

Posti on tänään 21.3.2024 julkaisemassaan tiedotteessa kertonut jatkavansa uuden logistiikkakeskuksensa tai muiden mahdollisten toimintojensa sijoittumiseen liittyvää keskustelua Hämeenlinnan kaupungin kanssa. Postin mukaan Hämeenlinnan kaupungin MORE-yritysalueelta tarjoama tontti on sijainniltaan erinomainen, ja Posti haluaa jatkaa sen soveltuvuuden yksityiskohtaisempaa tutkimista edelleen.

Hämeenlinnan kaupunginjohtaja Olli-Poika Parviainen kiittää Postia tästä linjauksesta. ”Tämä on tärkeä positiivinen signaali, sillä kaupunki on satsannut merkittävästi MORE-alueen kehittämiseen ja Postin mahdollinen sijoittuminen alueelle tuottaisi merkittäviä työllisyys- ja elinvoimahyötyjä koko Hämeenlinnan seutukunnalle. Suomen paras logistinen sijainti tarjoaa monia mahdollisuuksia, joista olemme aktiivisesti Postin kanssa keskustelleet. Haluan kiittää Postia lämpimästi siitä, että keskustelut jatkuvat Hämeenlinnan kanssa. Kaupungille tämä on osoitus myös siitä, että aktiivinen elinkeinopolitiikkamme on myös vaikuttavaa”, Parviainen toteaa.

Hämeenlinnan ja Janakkalan yhdessä kehittämä MORE on Hämeenlinnan kaupunkiseudun suurin ja merkittävin elinvoimahanke ja Suomen väestöllisessä keskipisteessä sijaitseva merkittävä valtakunnallinen kokonaisuus. Parviaisen mukaan alue on nyt kehittymässä nopeasti ja sen saavutettavuus tulee paranemaan entisestään, kun alueelle rakennetaan vielä kuntien ja valtion yhteistyöllä uusi eritasoliittymä kolmostielle. Liittymän toteuttamisesta solmittiin aiesopimus kaupungin ja Väyläviraston kesken alkuvuodesta 2024.

Tiedote liittymästä: Hämeenlinnan kaupunki ja Väylävirasto solmivat aiesopimuksen Moreenin eritasoliittymän rahoituksesta ja rakentamisesta – Industrial Park More

Postin tiedote: Jatkamme keskusteluja Hämeenlinnassa sijaitsevan tontin osalta – Posti