Lasten lauantain pajassa voi tehdä taidetta koko perheen voimin

Lasten lauantaina 23.3.2024 Hämeenlinnan taidemuseon pajassa pääsee tekemään omaa taidetta puupiirroksen menetelmin. Pajassa voi kaivertaa ja hiertää pienen puugrafiikan teoksen tai vaikka kortin. Lisäksi on mahdollista vedostaa valmiiksi kaiverrettuja laattoja, tai tehdä valmiista vedoksista ja värillisistä papereista kollaaseja. Tapahtuma sopii myös perheen pienimmille.

Pajaa ohjaa taidegraafikko Tiina-Katriina Mustonen taidemuseon punatiilisessä Lohrmann-rakennuksessa. Varauduthan jonottamaan hetken mikäli paikalla on paljon ihmisiä. Pajaan osallistuminen on maksutonta.

Lasten lauantain paja
23.3.2024 klo 12–15
Hämeenlinnan taidemuseo, Lohrmann-rakennus
Viipurintie 2, 13200 Hämeenlinna

Iina Heiskanen ja Jussi Juurinen taiteilijakierroksella 23.3. Ajan syyt -näyttelyssä

Hämeenlinnan taidemuseon Ajan syyt: Suomen Puupiirtäjien Seura 10 vuotta -näyttelyssä järjestetään lauantaina 23.3.2024 klo 14 taiteilijakierros kahden näyttelyn taiteilijan kanssa. Keskustelukierroksella taiteilijat avaavat teostensa taustoja ja puupiirrosta tekotapana.

Iina Heiskasen teoksissa puupiirros yhdistyy taitteluvedoksiin. Alun perin harkittu ja suunnitelmallisesti toteutettu matriisi jättää jäljen taiteltuun paperiin. Virhe tapahtuu siirtymässä matriisista paperiin ja synnyttää jotakin odottamatonta. Ajan syyt -näyttelyn kokonaisuudessa Heiskasella on myös teoksia, joissa puupiirros täydentyy kehyslasiin hiekkapuhalletun muodon varjolla. Painetun kuvan ja varjon suhde vaihtelee valon suunnan mukaan tai katoaa, kun valot sammutetaan. Tyhjä tila lasin ja vedoksen välissä on eräänlainen tauko sen rytmissä.

Jussi Juurinen on puupiirrostekniikassa kiinnostunut sen kouriintuntuvuudesta, menetelmän yksinkertaisuudesta sekä puun materiaalisesta haastavuudesta sekä monipuolisuudesta. Puupiirros on Juuriselle menetelmänä ajattelutapa, joka auttaa häntä prosessoimaan teosideaa ja toimii eräänlaisena keskustelukumppanina. Myös niiden teosten kohdalla, jotka eivät suoranaisesti ole puupiirrostekniikalla toteutettuja, on tavallisesti jokin ajattelullinen yhteys menetelmään.

Taiteilijakierros 23.3.2024 klo 14: Iina Heiskanen ja Jussi Juurinen
Ajan syyt: Suomen Puupiirtäjien Seura 10 vuotta
24.11.2023–19.5.2024
Hämeenlinnan taidemuseo, Lohrmann-rakennus
Viipurintie 2, 13200 Hämeenlinna

Hämeenlinnan taidemuseo (hameenlinnantaidemuseo.fi)