Valtakunnallista Ohjaamoviikkoa vietetään 12.-16.2.

Ohjaamoviikkoa vietetään ensi viikolla maanantaista perjantaihin 12.–16.2. Tämän vuoden teemana on Ohjaamo on nuorten palvelu. Teemalla muistutetaan Ohjaamoiden toiminnan keskittyvän vain nuoriin.

Viikon aikana Hämeenlinnan Ohjaamo julkaisee sometileillään aiheeseen liittyviä postauksia ja kutsuu nuoret mukaan. Torstain avoimiin oviin ovat tervetulleita myös kaikki nuorten palveluista kiinnostuneet.

Viikon ohjelmassa on normaalien aukioloaikojen (ma klo 12-20 ja ti-to klo 12-16) lisäksi mm.

  • maanantai 12.2. klo 12-20 Avoimen olemisen tila ja Walk in terapian rinnalla nuorisokirppis
  • tiistai 13.2. Ohjaamon väki mukana TAVASTIArekryssä sekä Kaurialan lukion hyvinvointiviikolla
  • keskiviikko 14.2. klo 7.20-8.30 Ohjaamolaiset tarjoavat aamukahvia ja teetä Hämeenlinnan rautatieasemalla ystävänpäivän kunniaksi
  • torstai 15.2. klo 16-18 Avoimet ovet Ohjaamolla

Tukea nuorille elämän eri tilanteissa

”Hämeenlinnan tieto-, neuvonta- ja ohjauspalvelu Ohjaamo on palvellut monia nuoria arjen asioissa, kuten työelämään pääsyssä ja asunnon löytymisessä”, kertoo ohjaamokoordinaattori Anu Mattila.

Valtakunnallisen Ohjaamoviikon tarkoituksena on levittää tietoa Ohjaamoista ja sitä kautta auttaa alle 30-vuotiaita nuoria kohti koulutusta, työelämää ja mielekästä arkea. Ohjaamot ovat matalan kynnyksen palvelupisteitä, jotka tarjoavat maksutonta tukea, neuvontaa ja ohjausta kaikille nuorille myös ilman ajanvarausta. Parasta Ohjaamossa on, ettei nuoren tarvitse tietää minkä asiantuntijan apua hän tarvitsee, vaan riittää, että hän löytää Ohjaamon. Ohjaamossa selvitetään yhdessä nuoren tuen tarve ja autetaan eteenpäin. Ohjaamon slogan onkin: Jos et tiedä mistä aloittaa, aloita Ohjaamosta.

Hämeenlinnan Ohjaamosta löytyvät työllisyyden kuntakokeilu, nuorten terveysneuvonta, sosiaalipalvelut, nuorisopalvelut sekä monia muita arjenhallintaa ja aikuiseksi kasvamista tukevia palveluita sekä työllisyyttä edistäviä hankkeita. Kattavilla palveluilla olemme vaikuttaneet konkreettisesti monen nuoren elämään ja tukeneet itsenäisen elämän haasteissa.

Ohjaamo-toimipisteitä on yli 70 paikkakunnalla ja toiminta ulottuu jokaisen maakunnan alueelle.

Hämeenlinnan Ohjaamo Instagramissa sekä Facebookissa

Lisätietoja

Anu Mattila
ohjaamokoordinaattori, Ohjaamo Hämeenlinna
p. 050 472 6747
anu.mattila@hameenlinna.fi