Hämeen rautakautisia hautoja ja ihmisiä -luento 14.9. Hämeenlinnan Raatihuoneella

Hämeenlinnan kaupunginmuseo tarjoilee uusinta uutta rautakauden ja historiallisen ajan tutkimuksista. Kaupunginmuseo on kutsunut FT Ulla Moilasen luennoimaan rautakauden Hämeen haudoista 14.9.2022 klo 17.30 Hämeenlinnan Raatihuoneelle.  

FT Ulla Moilanen kertoo rautakauden Hämeen haudoista, jotka eivät kerro ainoastaan kuolemasta vaan myös ihmisistä ja heidän elämästään. Minkälaista oli elää Hämeessä tuhat vuotta sitten, ja mitä uudet menetelmät, kuten muinais-DNA-tutkimus, kertovat aikakauden ihmisistä? 

FT Ulla Moilanen kuuluu Suomen eturivin rautakauden, keskiajan ja varhaismodernin ajan hautausten ja kuoleman arkeologian tutkijoihin. Hänen erityistä osaamistaan on muinais-DNA ja lukuisat arkeologiset tutkimukset ja analyysit, jotka vasta viime vuosina ovat paljastaneet mm. mistä rautakauden ihmiset olivat kotoisin, mitä he olivat syöneet, minkälaisia sairauksia heillä oli ja minkälainen asema ja arki heillä saattoi olla kauan sitten.  

Tilaisuus järjestetään Hämeenlinnan Raatihuoneella, Raatihuoneenkatu 15, Hämeenlinna 14.9.2022 klo 17.30–19.00. Luennon hinta on 8/6/0 euroa. Lipun voi ostaa Museo Skogsterista etukäteen. Museo Raatihuoneella otamme vastaan ainoastaan käteistä.  

Harvoin tarjolla Hämeessä, uusinta uutta rautakauden ja historiallisen ajan tutkimuksista, kuolemasta ja elämästä. Tule sukeltamaan rautakauteen ja laita päivämäärä jo kalenteriisi!