Hämeenlinna sai Suomen aktiivisin työpaikka -tunnustuksen

Hämeenlinna on yksi neljästä suomalaisesta kunnasta, joka on saanut saman kunnianosoituksen hyvin tehdystä työstä henkilöstön liikuntapalvelujen hyväksi. Hämeenlinnan sertifikaatti on voimassa vuoden 2025 loppuun.

”Haluamme olla edelläkävijöitä henkilöstön hyvinvoinnin edistämisessä. Olemme jo vuosien ajan panostaneet henkilöstön liikunnallisen elämäntavan edistämiseen monin eri tavoin, sekä ryhmässä että itsekseen. Haimme valtakunnallista Suomen Aktiivisin Työpaikka -sertifikaattia ensimmäisen kerran vuonna 2021 ja haimme siitä uudelleen tämän vuoden alussa. Sertifikaatti on meille osoitus siitä, että työmme henkilöstön liikkumisen hyväksi on kannattanut”, kertoo Hämeenlinnan kaupungin henkilöstö- ja valmiusjohtaja Anne Iijalainen.

Kaupunki kannustaa ja tukee kaikkia liikkumaan

Hämeenlinnan kaupungin työntekijöitä tuetaan liikkumaan. Tarjolla on monipuolisesti erilaisia liikunta- ja hyvinvointivalmennuksia. Hämeenlinnan kaupungilla on käytössä Epassi Flex, joka sisältää kulttuuri-, liikunta- ja hyvinvointiedun sekä työmatkaedun. Lisäksi henkilöstö saa etuuksia ja alennuksia muun muassa uimahalleihin ja kuntosaleihin, sekä monipuolisesti eri palveluntuottajille.

Hämeenlinnan kaupunki kannustaa työntekijöitään ja työyksiköitään liikkumaan myös työajalla. Työajalla voi liikkua maksimissaan 30 min viikossa. Parhaimmillaan voi myös liikkua työn lomassa vaikka kävelykokouksissa ja sitä varten ei tarvitse lähteä pois työpaikalta tai edes vaihtaa liikuntavaatteita.

Hämeenlinnan kaupungilla vietetään kerran vuodessa keväisin Hämeenlinnan väen yhteistä liikuntapäivää ja -viikkoa sekä syksyllä palautumisen teemaviikkoa. Liikuntapäivän lisäksi sisältö on jaettu koko viikolle, jotta jokaisessa työyhteisössä on mahdollista osallistua menoon.

Valtakunnallinen tunnustus hyvin tehdystä työstä

Suomen Aktiivisin Työpaikka -kilpailu on valtakunnallinen työkalu yrityksen työhyvinvointi- ja liikuntatoiminnan arviointiin ja kehittämiseen. Kartoituksen tulosraportti ja kehitysideat käydään läpi Buusti360- asiantuntijan kanssa palautetapaamisessa.

Jotta sertifikaatin saa, arvioidaan seuraavat yhdeksän osa-aluetta:

  • Liikunnan asema, johtaminen ja resursointi
  • Yhteistyö työterveyshuollon kanssa
  • Liikunnan olosuhteet
  • Liikuntapalvelut
  • Liikunnan viestintä
  • Liikuntaan aktivointi
  • Liikunnan tuen määrä henkilöstölle
  • Henkilöstön liikunta-aktiivisuus
  • Seurantajärjestelmät

Yli 50 % kokonaispisteillä organisaatio ansaitsee Suomen Aktiviisin Työpaikka -sertifikaatin. Parhaiten menestyneet yritykset kisailevat Suomen Aktiivisin Työpaikka -tittelistä vuosittain Urheilugaalassa. Sertifikaatti on voimassa myöntämisvuoden ja sitä seuraavan vuoden loppuun.

Aktiivisin työpaikka -sertifikaatti