Hämeenlinnan kaupunki lahjoitti Ahveniston kirkon maa- ja hautausmaa-alueen Helsingin ortodoksiselle seurakunnalle

Nykyisellä keskussairaalan alueella osoitteessa Parantolankatu 3 sijaitsevan kirkon maa-alue on alkujaan kruunun Hämeenlinnan kaupungille lahjoittama alue. Hämeenlinnan kaupunki on myynyt sairaalan alueen kuntainliitolle (Ahveniston parantola) vuonna 1930 ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin kuntayhtymä on luovuttanut lahjan kohteena olevan kirkon alueen maankäyttösopimuksen mukaisesti veloituksetta takaisin Hämeenlinnan kaupungille 30.3.2021.

Kirkon maa-alueet luovutetaan veloituksetta lahjana

Luovutettavan lahjan kohteena olevat kiinteistöt 109-9-25-4 ja 109-9-25-7 ovat kaavan mukaista hautausmaa-aluetta, eikä kiinteistöillä ole rakennusoikeutta. Kiinteistöjen alueella sijaitsevat rakennukset ja rakennelmat ovat jo Helsingin ortodoksisen seurakunnan omaisuutta.
Lahja perustuu Hämeenlinnan kaupungin puolelta kaupunginhallituksen päätökseen. Lahjan luovutti kaupungingeodeetti Elina Kasteenpohja ja lahjan vastaanotti Helsingin ortodoksisen seurakunnan kirkkoherra Markku Salminen. Mukana lahjaa vastaanottamassa olivat myös rovasti Aki Leskinen sekä seurakunnan jäsen Elise Tamminen.

Ryhmäkuvassa kaupungin henkilökuntaa sekä Helsingin ortodoksisen seurakunnan kirkkoherra ja rovasti.
Mukana lahjaa luovuttamassa olivat maanmittausinsinööri Olli Pöytäkivi, kaupungingeodeetti Elina Kasteenpohja, maankäytön suunnittelujohtaja Jari Mettälä ja kaupungin lakimies Christer Brännkärr. Lahjan vastaanottivat kirkkoherra Markku Salminen, seurakunnan jäsen Elise Tamminen ja pappi Aki Leskinen. kuva: Vlada Wahlsten

Tutustu Ahveniston kirkkoon Helsingin ortodoksisen seurakunnan verkkosivuilla sekä Suomen ortodoksisen kirkon verkkosivuilla.

Lisätiedot