Uudistuneen kesätyösetelin haku käynnissä – uusi kesätyösivu kokoaa kesätyöt yhteen paikkaan

Hämeenlinnan kaupungin myöntämien kesätyöseteleiden haku alkoi 1.2.2024 ja jatkuu 16.6. asti. Kesätyöseteli on 200 € tai 400 € rahallinen tuki työnantajalle, joka palkkaa kesätöihin 15-24-vuotiaan hämeenlinnalaisnuoren. Tänä vuonna kesätöiden löytämistä helpottaa uusi kesätyösivu, josta nuoret löytävät kootusti avoimet kesätyöpaikat ja työnantajat saavat kesätyöpaikkansa näkyville.

Kesätyöseteli pähkinänkuoressa

Kesätyöseteli on Hämeenlinnan kaupungin myöntämä rahallinen tuki työnantajalle, joka palkkaa kesätöihin hämeenlinnalaisen nuoren. Nuoren tulee olla iältään 15-24-vuotias (syntynyt vuosina 2009-2000). Työsuhde tulee sijoittua ajalle 1.5.-31.8.2024.

Jo 100 on hakenut kesätyösetelin eli 400 seteliä on vielä jaossa.

Tänä vuonna kesätyösetelin arvo eli työnantajalle maksettava tuki on joko 200 € tai 400 €, riippuen työsuhteen kestosta. Nuorten ikähaarukka on tänä vuonna 15-24 vuotta, mihin on palattu myös aiempien vuosien palautteiden ja kokemusten perusteella. Seteleitä on jaossa noin 500 kappaletta.

Tarkemmat tiedot ja kriteerit löytyvät osoitteesta www.hameenlinna.fi/kesatyoseteli

Kesätyöpaikat kokoava verkkosivu helpottaa sekä nuorta että työnantajaa

Aiempien vuosien palautteen ja toiveiden perusteella tälle vuodelle on luotu myös kesätyöpaikkojen koontisivu, josta nuoret löytävät yhdestä paikasta avoimet kesätyöpaikat. Hämeenlinnan kaupungin ylläpitämä kesätyösivu hyödyttää myös työnantajia, sillä ilmoittamalla omat kesätyöpaikkansa sivulle saavat työnantajat ilmoituksensa suoraan nuorten nähtäville. Sivu löytyy osoitteesta www.hameenlinna.fi/kesatyopaikat

Kesätyöpaikkoja tarjoavia työnantajia kannustetaan ilmoittamaan avoimet kesätyöpaikkansa sivulle mahdollisimman pian. Kesätyöseteliä ja kesätyösivua markkinoidaan nuorille 1.2. alkaen, joten kesätyöpaikoille on luvassa näkyvyyttä.

Positiivista palautetta sekä nuorilta että työnantajilta

Vuonna 2023 kesätyöseteleitä hyödyntäneiltä nuorilta ja työnantajilta saadun palautteen perusteella kesätyöseteli koetaan erittäin hyödylliseksi sekä nuoren että työnantajan näkökulmasta. Palautteista nousi esille esimerkiksi seuraavanlaisia kommentteja:

Helpottaa kesätyön saamista.

Kannustaa nuoria hakemaan töihin.

Prosessi oli nopea.

Oli kivaa ja olin kiitollinen, että sain kesätyösetelin.

Mielestäni todella hieno idea ja toteutus!

Myös Hämeenlinnan kaupungin työllisyyskoordinaattori Sara Rantanen kannustaa nuoria ja työnantajia kesätyösetelin käyttöön. Hän näkee siinä monia hyötyjä:

Kesätyösetelin avulla nuori saa tärkeää työkokemusta. Myös työnantajalla on matalampi kynnys palkata nuori, kun työllistämiseen saa rahallista tukea. Tietenkin nuoren on helpompi myös saada kesätyöpaikka, kun siihen voi käyttää setelin. Uusi kesätyösivu on myös paljon toivottu uudistus, jotta kesätyöt löytyvät kootusti yhdestä paikasta.
Kesätyösetelin 2024 mainosvideo

Lisätiedot:

Sara Rantanen
Työllisyyskoordinaattori
Hämeenlinnan kaupunki
puh. 050 509 0677
sara.rantanen@hameenlinna.fi